zondag 25 september 2016

[IOH] Het Hulpfonds van Jad Davids is opgericht (voor beperkte tijd)

Op verzoek van Jad Davids sturen we u onderstaand belangrijk bericht:

De Nederlandse tekst wordt gevolgd door een vertaling in het Hebreeuws
אחרי הטקסט בהולנדית מופיע תרגום לעברית

"Hulpfonds" – Jad Davids Fonds

Als onderdeel van het "Jad Davids fonds" is heden voor beperkte tijd het "Hulpfonds" opgericht. Het Fonds verleent financiele hulp aan Nederlandse oorlogsoverlevenden, die geboren zijn voor 4 mei 1945.

De commissie van het fonds is samengesteld uit vertegenwoordigers van het Jad Davids Fonds ltd., stichting Nini Czopp, stichting Elah, stichting Ajalah-Israel en twee onafhankelijke leden.

Het fonds hanteert de volgende criteria en de aanvrager behoort aan alle criteria te voldoen:

1          U BENT EERSTE GENERATIE OORLOGSOVERLEVENDE VAN NEDERLANDSE OORSPRONG EN VASTE INWONER VAN ISRAEL.

2          HET DOEL VAN HET FONDS IS MENSEN TE HELPEN BIJ DE VERBETERING VAN HUN MATERIELE, MEDISCHE, PSYCHOLOGISCHE, SPIRITUELE OF SOCIALE SITUATIE.

3          HET DOEL IS DIE MENSEN TE HELPEN DIE NIET IN STAAT ZIJN DE INGEDIENDE AANVRAAG  (ZOALS OMSCHREVEN IN PUNT 2) ZELF  TE KUNNEN FINANCIEREN, ZONDER DAT DE KWALITEIT VAN HUN LEVEN ER OP ACHTERUIT GAAT.

4          HET HULPFONDS HEEFT NIET ALS DOEL TE HELPEN BIJ ZAKELIJKE INTERESSES OF AFBETALING VAN SCHULDEN.

Diegenen die aan bovenstaande criteria voldoen, nodigen wij uit het bijgaande formulier in te vullen. Wij kunnen u niet garanderen dat alle aanvragen zullen worden toegekend.

Uitbetalingen zijn beperkt en zullen per aanvraag worden behandeld.

Indien u al een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze aanvraag uit andere bron heeft ontvangen kunt u hier alleen een aanvraag voor aanvulling indienen.

Het formulier kunt u sturen naar:

HULPFONDS Jad Davids                                        of per mail:     hulpfonds.jd@gmail.com

c/o MAYA FRENKEL - NINI

POB 57704, TEL AVIV 6157602

Met vriendelijke groet,

Gidon Dolev, commissie voorzitter

"קרן סיוע" של יד דוידס

בימים אלה הוקמה בתוך יד-דוידס, קרן נוספת ומוגבלת בזמן - "קרן סיוע", המיועדת לסיוע

להולנדים, ניצולי שואה דור ראשון שנולדו לפני ה-4 במאי 1945.

הנהלת הקרן מורכבת מנציגי הארגונים יד-דוידס, ניני, איילה, אלה וכן 2 נציגים בלתי תלויים

מהקהילה ההולנדית.

בקשות הסיוע לקרן זו יסתמכו על הקריטריונים הבאים:

1)    מגישי הבקשות יהיו ניצולי שואה מדור ראשון ממוצא הולנדי הגרים באופן קבע בישראל.

2)    ניתן להגיש בקשות לסיוע כספי, חומרי ורוחני להקלה על צרכים גופניים, פסיכולוגיים או סוציאליים.

3)    ועדת הקרן תוודא שמגיש הבקשה אינו מסוגל לממן בכוחות עצמו את הסיוע כפי שצוין בסעיף 2 לעיל, מבלי שהדבר יפגע ברמת החיים הנוכחית או באיכות החיים של מגיש הבקשה.

4)    מטרת הבקשה לסיוע לא תכלול אינטרסים עסקיים או סילוק חובות.

אנו פונים לחברים העונים על הקריטריונים הנ"ל והזקוקים לסיוע כלשהו למלא את הטופס

המצורף. כל בקשה תדון לגופו של עניין והסכומים לחלוקה מוגבלים.

במידה ואושרה לך השתתפות בבקשה מגורם אחר ניתן להגיש כאן רק השלמה לבקשה.

ניתן לשלוח את הטופס בדואר או במייל

המען למכתבים: ת.ד. 57704 תל-אביב  6157602

על המעטפה יש לציין: קרן סיוע - לידי NINI - מאיה פרנקל                                                                                           המייל: hulpfonds.jd@gmail.com

בברכה,

גדעון דולב – מרכז הועדה

AANVRAAGFORMULIER ATTACHED - טופס בקשה מצורף

U ontvangt dit bericht omdat U geabonneerd bent op de "IOH-mail" berichten.
IOH mail is een gratis service van de Irgoen Olei Holland aan de Nederlandse gemeenschap in Israel. Het ontvangen van onze berichten verplicht u tot niets.

Bezoek onze website op http://www.ioh.co.il.
U kunt alle Nederlanders in Israel op de IOH-mail opmerkzaam maken.

IOH-mail is a mailing list in the Dutch language for the Dutch community in Israel. If you have been added by mistake to this list, please inform us and we will remove you from the list. Our apologies for the inconvenience we may have caused.

Om de groep te verlaten, zendt u een e-mail naar iohkantoor@gmail.com. Excuses voor de eventueel veroorzaakte overlast.
Zie ook http://groups.google.com/group/IOH-mail

(c) Irgoen Olei Holland, 2006-2016. Overname met bronvermelding toegestaan.
---
Je hebt dit bericht ontvangen omdat je bent geabonneerd op de groep "IOH-mail" van Google Discussiegroepen.
Ga naar https://groups.google.com/d/optout voor meer opties.