donderdag 23 februari 2017

[IOH] Philips Symfonie Orkest - Israël Tournee

Op verzoek van de Israelische organisator van de concerten, die binnenkort gegeven zullen worden door het Philips Symfonie Orkest (PSO), sturen wij u onderstaande aankondiging.

PSO – Philips Symfonie Orkest – Israël Tournee

Het Philips Symfonie Orkest (PSO) komt in april 2017 op tournee naar Israël. Het Israël Symphony Orchestra Rishon Lezion (ISO) heeft het PSO uitgenodigd om vier concerten in en rondom Tel Aviv te geven:

Maandag 24 april 2017: Heichal Hatarbut, Rishon Lezion
Woensdag 26 april 2017: Opera House, Tel-Aviv
Donderdag 27 april 2017: Heichal Hatarbut - Rishon Lezion
Zaterdag 29 april 2017: Heichal Hatarbut – Rehovot

Het concert op 26 april is de vooravond van Koningsdag en zal een speciaal gala-concert zijn.

De concerten worden geleid door Maestro Jules van Hessen, die in 2017 zijn 30e seizoen bij het PSO viert.

De 15-jarige violiste Noa Wildschut zal soleren bij alle concerten.

Programma:
P. Ben Haim: Fanfare to Israel, H. Andriessen: Balletsuite 1947, E. Bloch: Baal Shem Suite, A. Dovrat: Symphony No. 8 in G major op.88, Prayer for Peace, Words: Hamutal Ben Zeev, Lyrics: Doron, Levinson, Arrangement: Eldad Shrim.

Achtergrond:
Gedurende de Tweede Wereldoorlog verschafte de toenmalige direkteur van Koninklijke Philips werk aan meer dan 500 Joodse werknemers en redde daardoor hun leven.
Frits Philips ontving de medaille van
 "Rechtvaardige onder de Volkeren" van Yad Vashem voor zijn inzet voor het Joodse Volk tijdens de Tweede Wereldoorlog en een boom werd gepland te zijner ere. Tot zijn dood was Frits Philips de direkteur van het Philips Symfonie Orkest.
De daden van Frits Philips zijn te vergelijken met het verhaal van Oscar Schindler, die wereldwijd beroemd werd door de film "Schindler's List".

Dit is een historische gelegenheid om bekendheid te geven aan het ongelooflijk moedige verhaal van Frits Philips die het leven van meer dan 500 Joden redde.

Het orkest zal een bezoek brengen aan Jeruzalem en Yad Vashem om hun overleden direkteur te eren.

Het orkest financieert de reiskosten, de kosten van dirigent en solist, royalties, etc.
Het Rishon LeZion Symphony Orchestra financieert alle lokale kosten voor het 80 leden tellende orkest: hotel, vervoer, maaltijden, bezoeken in Israël, huren van instrumenten, etc.

Het PSO geeft concerten in vele landen en geniet de steun van de Nederlandse gemeenschappen over de gehele wereld. Uw steun voor dit bizondere evenement, zo nauw verbonden met het Joodse Volk, wordt op hoge prijs gesteld.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Tova England
kaylicht@zahav.net.il
052-3689422

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Shabbat Shalom,
het kantoor van de IOH

U ontvangt dit bericht omdat U geabonneerd bent op de "IOH-mail" berichten.
IOH mail is een gratis service van de Irgoen Olei Holland aan de Nederlandse gemeenschap in Israel. Het ontvangen van onze berichten verplicht u tot niets.

Bezoek onze website op http://www.ioh.co.il.
U kunt alle Nederlanders in Israel op de IOH-mail opmerkzaam maken.

IOH-mail is a mailing list in the Dutch language for the Dutch community in Israel. If you have been added by mistake to this list, please inform us and we will remove you from the list. Our apologies for the inconvenience we may have caused.

Om de groep te verlaten, zendt u een e-mail naar iohkantoor@gmail.com. Excuses voor de eventueel veroorzaakte overlast.
Zie ook http://groups.google.com/group/IOH-mail

(c) Irgoen Olei Holland, 2006-2016. Overname met bronvermelding toegestaan.
---
Je hebt dit bericht ontvangen omdat je bent geabonneerd op de groep "IOH-mail" van Google Discussiegroepen.
Ga naar https://groups.google.com/d/optout voor meer opties.