zondag 20 augustus 2017

Ons Oranje! Succes voor meerdere Oranje-internationals

Succes voor meerdere Oranje-internationals
Verschillende internationals die in de voorselectie van Oranje zitten kunnen terugkijken op een succesvol weekeinde. Kenny Tete, Ryan Babel, Bas Dost en Quincy Promes wisten bovendien te scoren voor hun club. In Nederland was er succes voor Feyenoord en Ajax. Steven Berghuis, Jens Toornstra en Tonny Vilhena wisten met de Rotterdammers zondag met 0-1 te winnen bij stadgenoot Excelsior, Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek versloegen later in de middag met de Amsterdammers in eigen stadion FC Groningen: 3-1. Sneijder wint Wesley Sneijder In Frankrijk was er succes voor Wesley Sneijder. De ervaren middenvelder wist met zijn nieuwe ploeg Olympique Nice in de Franse Ligue 1 met 2-0 te winnen van Guingamp, en behaalde zo de eerste punten van het seizoen. Sneijder deed 85 minuten mee in het team. Kenny Tete wist voor Olympique Lyon de 2-0 te maken in de thuiswedstrijd tegen Bordeaux, die uiteindelijk in 3-3 eindigde. De uitblinkende verdediger speelde het hele duel, zijn teamgenoot Memphis Depay werd na tweederde wedstrijd gewisseld. In Duitsland was er reden tot juichen bij Arjen Robben en Karim Rekik. Bayern München won vrijdag al met 3-1 van Bayer Leverkusen, waarbij de aanvaller na een uur in het veld kwam bij de landskampioen. Rekik speelde 90 minuten bij Hertha BSC, dat VfB Stuttgart met 2-0 versloeg. Klinkende zege In Engeland was er succes voor Daley Blind, die met Manchester United een klinkende overwinning bij Swansea City wist te halen (0-4). Blind speelde het hele duel mee bij de ploeg van trainer Jose Mourinho. Ook Georginio Wijnaldum en Bruno Martins Indi wisten te winnen. Wijnaldum – die zeventig minuten speelde – won met Liverpool met 1-0 van Crystal Palace, de verdediger kwam een minuut voor tijd in het veld bij Stoke City, dat knap met 1-0 won van Arsenal. Ryan Babel In Turkije trof Ryan Babel, sinds lange tijd weer in de voorselectie, doel namens zijn club Besiktas, dat vrijdag 2-2 speelde bij Kasimpasa. Jeremain Lens maakte in dat duel zijn debuut als invaller bij de landskampioen uit Istanbul. Scoren deed ook Bas Dost, die de draad van het vorige seizoen, waarin hij zo vaak doel trof, gewoon weer lijkt op te pakken. Zijn club Sporting Portugal, na drie competitiewedstrijden nog ongeslagen, won ruim bij Vitória Guimaraes (0-5). De aanvaller maakte twee goals. Quincy Promes tenslotte ging met zijn ploeg Spartak Moskou onderuit tegen stadgenoot Lokomotiv Moskou, maar wist in de slotfase de wedstrijd nog wel even spannend te maken door de keeper van de tegenpartij te passeren.