dinsdag 19 september 2017

Ons Oranje! Dit is de weg naar Rusland voor Oranje

Dit is de weg naar Rusland voor Oranje
Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase van de WK-kwalificatie nog twee wedstrijden: een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland en een thuiswedstrijd tegen Zweden. Momenteel staat Nederland op een derde plaats in de poule. Afhankelijk van de aankomende resultaten kan Oranje nog een plaats omhoog. Dit zou betekenen dat de ploeg kans heeft op deelname aan de play-offs. 7 oktober Het eerste wat de mannen te wachten staat is een uitwedstrijd op 7 oktober tegen Wit-Rusland, dat momenteel laatste staat in de poule. Deze wedstrijd moet gewonnen worden. Eerder in de kwalificatiereeks won Nederland thuis al met 4-1 van de Wit-Russen. Zweden speelt, eerder die dag, een thuiswedstrijd tegen Luxemburg. De uitwedstrijd wonnen de Zweden 'maar' met 0-1. Luxemburg hield daarnaast eerder deze maand stand tegen de Fransen (0-0) en vertrok met een punt op zak uit het Stade de France. Doelsaldo zal mogelijk beslissend zijn in de WK-kwalificatiegroep. Doelsaldo Op 10 oktober speelt Nederland een thuiswedstrijd tegen Zweden. Als Zweden punten zou verliezen in het duel met Luxemburg, dan is winnen voor Oranje voldoende om de tweede plaats te bemachtigen. Als de Zweden wél winnen van Luxemburg, kan Nederland na winst op Zweden op gelijke hoogte komen. Dit betekent dat het doelsaldo uit zal maken wie er naar de play-offs gaat. Momenteel heeft Zweden een doelsaldo van +11 en staat Nederland op +5. Nederland moet dus proberen om zoveel mogelijk te scoren in Wit-Rusland om dit verschil te verkleinen. Feit is wel dat doelpunten tegen Zweden in de laatste wedstrijd dubbel tellen, omdat elke +1 voor Nederland tegelijkertijd een -1 is voor Zweden. Drie doelpunten Is er op 7 oktober niks veranderd qua verschil in doelsaldo, dan zal Oranje met minimaal drie doelpunten verschil moeten winnen van Zweden. Bij een overwinning met exact drie doelpunten is het Nederlands elftal zeker van de tweede plaats, op basis van gescoorde doelpunten. Ook als Nederland tweede wordt, is het nog niet honderd procent zeker van deelname aan de play-offs. Voor de negen nummers twee zijn er namelijk maar acht play-offplekken. De slechtste nummer twee valt af. Oranje zal daarom met een schuin oog naar de poules D, F en H moeten kijken, waar de nummers twee momenteel één of twee punten meer hebben dan het Nederlands elftal. Play-offs Als Oranje zich kwalificeert voor de play-offs, krijgt Nederland vrijwel zeker een onbeschermde status op basis van de FIFA-ranking. Op basis van de huidige standen en FIFA-ranking zouden Portugal, Wales, Italië en Slowakije de mogelijke tegenstanders zijn voor Nederland. Nederland zal dan tussen 9 en 14 november één uit- en één thuiswedstrijd moeten spelen. Klaas-Jan Huntelaar in voorselectie OranjeEr zitten 35 spelers in de voorselectie van Oranje.