Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

woensdag 24 augustus 2016

Ons Oranje! Blind: 'Als favoriet naar Zweden'

Blind: 'Als favoriet naar Zweden'
“Wij zijn de favoriet op basis van de kwaliteiten die wij hebben en de kwaliteiten die Zweden op bepaalde posities heeft ingeleverd”, kijkt Blind vooruit. “Het blijft een lastige uitwedstrijd. Zweden is een stug team dat goed georganiseerd is. Ik ga er echter met een goed gevoel naar toe.” Frisse indruk Ook gaat Blind in op de eerste verkiezing van Jorrit Hendrix. “Hij is het seizoen goed gestart en maakt een frisse indruk op een positie waar wij altijd aan het zoeken zijn.” Klaas Jan Huntelaar blijft thuis. “Voor de spitspositie hebben we meerdere opties. Ik zie in hem geen pinchhitter. Dat past beter De Jong en Dost. Het is aan Klaas Jan om te zorgen dat hij fit en scherp blijft voor de komende wedstrijden.” Dat Ruud Gullit geen assistent wordt bij Oranje, is een teleurstelling voor de bondscoach. “Het is jammer, maar we moeten er ook niet in blijven hangen. Het is zo maandag. Het vraagt nog meer extra's van Van Basten en mij.”
Lees verder

'Focus op Griekenland en Zweden'
Na het benoemen van de 24 geselecteerde spelers vertelde Blind op basis waarvan hij zijn keuzes heeft gemaakt. “We hebben de bevindingen meegenomen uit het trainingskamp en de oefeninterlands in mei en juni én de voorbereidingen bekeken. Wel liggen de verhoudingen behoorlijk schreef, omdat sommige spelers pas net begonnen zijn aan de competitie en anderen alweer een aantal weken spelen. Het goede gevoel van toen is totaal niet naar de achtergrond verdwenen", zegt Blind over de ontwikkelingen in de technische staf. “Ons doel is om te winnen in Zweden. Ik ben zeer content met de stappen die spelers als Janssen, Bruma, Strootman en Wijnaldum hebben gemaakt naar hun nieuwe clubs.” WK-cyclus Het is voor het Nederlands elftal de belangrijke start van de WK-kwalificatiecyclus. “Ik ga ervan uit dat we ons kwalificeren, omdat we meer kwaliteit hebben dan andere teams - op één na. Maar het blijft voetbal; ook de nummer 1 kan steken laten vallen.” De suggestie dat de oefeninterland tegen Griekenland een ‘hinderlijke onderbreking is in aanloop naar de wedstrijd tegen Zweden’, wees Blind resoluut van de hand. “Het is een goede trainingswedstrijd tegen een ploeg die identiek speelt aan Zweden. Heel nuttig.” “Ik was teleurgesteld”, vertelde Blind over het vertrek van Dick Advocaat. “Met Dick had ik andere afspraken gemaakt, voor een langere termijn dan het nu blijkt te zijn. Ik ben er een uur in blijven hangen en daarna ging mijn focus op hoe we nu verder gaan. Die ligt voornamelijk op aanstaande maandag en de spelersgroep.” Ruud Gullit wordt in ieder geval niet de opvolger van Advocaat. De KNVB en Gullit kwamen niet tot overeenstemming. Spelers “Van de spelers die geselecteerd zijn, is 85% in goede of normale doen. Memphis Depay niet, en daar heb ik hem over gesproken. Zijn focus moet eerst volledig op Manchester United liggen, om daar bij de eerste achttien te komen. Dat is al een hele klus gebleken. Van daaruit moet hij minuten gaan maken en zo komt hij hopelijk weer in beeld.” Eén van de afgevallen spelers is Klaas Jan Huntelaar. “We hebben vier spelers geselecteerd voor de spitspositie. De rol van Janssen daarbij is duidelijk, zeker nu hij een goede move heeft gemaakt naar Tottenham Hotspur. Het verschil tussen de andere drie is marginaal. Klaas Jan is geen pinchhitter, dat vindt hij zelf ook. Ik heb met hem gesproken en dat was natuurlijk geen leuke boodschap. Maar zelf zag hij ook geen rol voor hem weggelegd als pinchhitter of derde spits.” En ook Jasper Cillessen maakte een fraaie transfer, naar FC Barcelona. “Het is fantastisch, vooral voor die jongen zelf. Ik denk dat Barcelona terecht voor hem heeft gekozen, aangezien ze op zoek gingen naar een voetballende keeper. Ik kijk er reikhalzend naar uit of hij genoeg minuten gaat maken.”
Lees verder

'Erbij blijven is nu het doel'
“Ik heb er hard voor moeten werken en dat wordt uiteindelijk beloond door de goede start van het seizoen”, zegt Hendrix opgetogen. De 21-jarige middenvelder kan in ‘zijn’ Philips Stadion zijn debuut maken. “Ik ga ervan genieten en mijn best doen.” Hendrix heeft zichzelf meteen een doel gesteld. “Erbij komen is leuk, erbij blijven is het doel”, besluit de middenvelder.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.