Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zaterdag 24 september 2016

Ons Oranje! Robben maakt rentree bij Bayern

Robben maakt rentree bij Bayern
Goed nieuws voor het Nederlands elftal: Arjen Robben heeft woensdagavond zijn rentree gemaakt bij Bayern München. De international kwam tegen Hertha BSC na 65 minuten in het veld als vervanger van Thomas Müller. Zeven minuten later luisterde de dribbelaar zijn rentree op met een doelpunt. Het was een kippenvelmoment voor de aanvaller. "Ik ben superblij. Het was een mooi moment. Hiervoor heb ik hard gewerkt", zegt Robben op de website van de Rekordmeister. Robben kwam in maart voor het laatst in actie tijdens een officiële wedstrijd voor Bayern München. Tijdens de voorbereiding op het seizoen speelde de aanvaller nog wel mee in een oefenwedstrijd, maar in dat duel liep hij een nieuwe spierblessure op.
Lees verder

Van Basten per 1 oktober naar FIFA
De KNVB en Marco van Basten zijn deze week overeengekomen per 1 oktober afscheid te nemen van elkaar. Dat gebeurde met wederzijds goedvinden en in een goede sfeer. "Het is goed voor het Nederlandse voetbal dat een man als Marco van Basten door de wereldvoetbalbond gevraagd wordt permanent in Zürich mee te komen denken over de ontwikkeling van het voetbal. De KNVB gunt Marco deze stap van harte en we wensen hem veel succes bij de voortzetting van zijn loopbaan in het voetbal", aldus technisch directeur Hans van Breukelen. De voormalig (assistent-)bondscoach toonde zich tevreden over het verloop van de besprekingen in Zeist: "Ik heb met veel plezier en naar tevredenheid gewerkt in het team van Danny Blind, maar de onverwachte uitnodiging vanuit de FIFA betekent voor mij een unieke kans. Ik vertrouw erop dat de KNVB mijn vertrek op een professionele manier weet in te vullen en ik wens de staf en de spelers heel veel sterkte en geluk toe met de kwalificatie naar het WK, en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken." Voetbalfilosoof Van Breukelen begrijpt de stap van Van Basten. "Als speler had hij in de kleedkamer al goeie teksten over tactiek en aanpassing van spelregels. In feite heeft hij zich doorontwikkeld tot een soort voetbalfilosoof. Ik gun hem daarom deze stap, het past precies bij hem. Als je dan op mondiaal niveau ingezet wordt, is dat schitterend en dat straalt op ons hele voetbal af." Het vertrek van Van Basten, die pas iets meer dan een jaar in dienst was bij de KNVB, brengt wel werk mee voor de technisch directeur. "We zijn nu bezig met twee vacatures voor assistent-bondscoach in te vullen. Daar komen we wel uit, maar twee tegelijk wil je in deze fase natuurlijk niet. Daar wil ik verder niet over zeuren. Het hart van Marco was al bij de FIFA. Begrijpelijk. Laten we het feit koesteren dat een Nederlandse ex-topspeler in de top van de FIFA de belangen van het voetbal verdedigt. Ik hoop dat hij de Campus van de KNVB weet te vinden als hij straks een plaats zoekt om te experimenteren."
Lees verder

Grim maakt overstap naar Oranje
Fred Grim is als assistent-coach toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. De 50-jarige Grim maakt hiermee de stap van Jong Oranje naar het Nederlands elftal. Art Langeler, die als assistent van Onder 20 al verbonden is aan de KNVB, wordt de nieuwe coach van Jong Oranje. Danny Blind: “Het is goed nieuws dat Fred zich verbindt aan mijn staf. We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt. Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team. Bovendien maakt Fred Grim al langer deel uit van het voetbaltechnische hart binnen de KNVB en kent hij de visie van Oranje. En, ook belangrijk, hij is bekend bij de nieuwe generatie Nederlandse voetballers.” "Dit is een mooie stap”, reageert Fred Grim op zijn aanstelling. “Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling. Natuurlijk heb ik met absoluut veel plezier en motivatie bij Jong Oranje gewerkt, en had ik graag met dat team naar het EK gewild. Maar dit is een kans die ik met beide handen aangrijp.” Langeler naar Jong Oranje Art Langeler is de nieuwe coach van Jong Oranje. De huidige assistent van Oranje onder 20 en hoofd jeugdopleiding van PSV zit de aankomende kwalificatieduels van Jong Oranje als eindverantwoordelijke op de bank. Langeler: “Ik ben nu al elke dag bezig om met talentvolle voetballers de laatste stap naar de top te maken. Presteren en ontwikkelen zijn elementen die ook bij Jong Oranje volop aanwezig zijn. Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan.”
Lees verder

Geen opmerkingen: