Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zondag 30 oktober 2016

Ons Oranje! De Vrij maand aan de kant

De Vrij maand aan de kant
Dat is balen voor Stefan de Vrij. In de wedstrijd tegen Bologna heeft de Lazio-verdediger een breuk in zijn middenvoetsbeentje opgelopen, zo wees onderzoek in het ziekenhuis in Rome vrijdag uit. De blessure houdt De Vrij een maand aan de kant. Net nu hij weer was teruggekeerd in de selectie van Oranje na een lange knieblessure, die hem vorig jaar bijna het hele seizoen kostte. Bondscoach Danny Blind hield de centrale verdediger op de bank in de thuiswedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Nederland speelt dit jaar nog twee interlands. Op 9 november vriendschappelijk tegen België. En vier dagen het WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg.
Lees verder

Kleine voorlopige Oranjeselectie
Bondscoach Danny Blind heeft vandaag tweeëntwintig spelers laten weten dat zij deel uitmaken van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen België en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. De voorlopige selectie   Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (Sporting CP), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Rick Karsdorp (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Arjen Robben (FC Bayern München), Stijn Schaars (sc Heerenveen), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Everton), Joël Veltman (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Jetro Willems (PSV). Blind heeft bewust gekozen voor een kleine voorselectie. "Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen. De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie." België en Luxemburg   Het Nederlands elftal speelt woensdag 9 november een oefenwedstrijd tegen België. Het duel in de Amsterdam ArenA begint om 20.45 uur. Zaterdag 12 november reist de ploeg van bondscoach Danny Blind naar Luxemburg. Een dag later (zondag 13 november) staat in het Stade Josy Barthel vanaf 18.00 uur het WK-kwalificatietreffen met Luxemburg op het programma.
Lees verder

Gouden schaal Van Persie
Spelers die de fantastische mijlpaal van honderd interlands bereiken, krijgen van de KNVB een gouden schaal met daarin die honderd wedstrijden gegraveerd. Zo ook onlangs Robin van Persie. Op voorhand kunnen 99 interlands al in de schaal worden gegraveerd, maar die honderdste kan er pas bij worden geplaatst als de 'centurion' in het duel daarna ook daadwerkelijk speelminuten heeft gemaakt. Vandaar dat de schaal pas kan worden overhandigd bij een eerstvolgende uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Nadat de schaal voor Van Persie klaar was, heeft hij geen deel meer uitgemaakt van de selectie van het Nederlands elftal. Aangezien hij de schaal graag wilde hebben en de KNVB die wens wilde inwilligen, is in goede harmonie afgesproken dat hij de schaal thuis in Istanboel zou krijgen. Bewuste keuze Van Persie was daar blij mee. De KNVB koos er bewust voor om hem niet, terwijl hij niet was geselecteerd, te huldigen op het veld bij een interland. Dat zou de schijn kunnen wekken dat zijn loopbaan als international erop zou zitten. De waardering van de KNVB is er echter niet minder om. Van Persie, de achtste international die de magische grens van honderd caps is gepasseerd, is een fantastische voetballer met een grote staat van dienst in het Nederlands elftal. De KNVB is er trots op dat hij tot nu toe zo vaak het shirt van Oranje droeg. Direct na afloop van zijn honderdste interland is deze mijlpaal, zoals gebruikelijk, gevierd in de kleedkamer. Van Persie ontving uit handen van de toenmalig directeur betaald voetbal Bert van Oostveen een horloge en captain Wesley Sneijder heeft namens de spelersgroep een cadeau overhandigd.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.