Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zaterdag 8 oktober 2016

Ons Oranje! Kuip weer decor kwalificatieduel

Kuip weer decor kwalificatieduel
Na ruim vier jaar is Rotterdam vrijdag weer het decor van een officiële kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal. In De Kuip neemt Oranje het op tegen Wit-Rusland. Het is het eerste thuisduel van deze kwalificatiereeks richting het WK in Rusland. De Maasstad laat weten trots te zijn dat er weer een interland wordt gespeeld wordt in Stadion Feijenoord, zoals De Kuip eigenlijk heet. Om de terugkomst van Oranje te vieren worden er onder meer dwars door de stad banieren geplaatst. Binnen het stadion is de laatste jaren veel gedaan om supporters, genodigden en relaties goed te kunnen ontvangen. Ook is mobiliteit rondom het stadion en grip op het vervoer verbeterd. De sfeer in De Kuip heeft nooit ter discussie gestaan, die is van de buitencategorie. Historie Op 12 oktober 2012 speelde Nederland voor het laatst een kwalificatiewedstrijd in De Kuip, tegen Andorra werd het die dag 3-0. In 1995 voetbalden Oranje en Wit-Rusland ook tegen elkaar, toen ging de strijd om een EK-ticket (EURO1996). Youri Mulder maakte de enige goal: 1-0. In De Kuip werden in totaal 118 interlands gespeeld, het meeste van alle stadions. Om 20.45 uur wordt er vrijdagavond afgetrapt. Wit-Rusland speelde de eerste wedstrijd gelijk tegen Frankrijk (0-0), Oranje speelde eveneens gelijk. Tegen Zweden werd het 1-1.
Lees verder

Zevende ontmoeting met Wit-Rusland
Het Nederlands elftal neemt het vanavond in De Kuip tegen Wit-Rusland. De historie leert dat Oranje het in thuiswedstrijden altijd goed doet tegen de Wit-Russen, maar uit nog wel eens een steekje laat vallen. De eerste ontmoeting met Wit-Rusland vond plaats in juni 1995 en betekende het debuut van doelman Edwin van der Sar. Hij zal daar met weinig plezier op terug kijken, want Oranje liet zich in Minsk machteloos met 1-0 opzij zetten door de Wit-Russen. In de return zette Oranje de nederlaag recht, maar pas na een zenuwslopende wedstrijd. Nadat Aron Winter vlak voor tijd met een rode kaart van het veld was gestuurd, wist Nederland in ondertal alsnog de overwinning te pakken. Orlando Trustful zette invaller Youri Mulder met een prachtige pass alleen voor de keeper en de spits van Schalke ‘04 rondde beheerst af.   In de aanloop naar EURO 2004 kwamen beide ploegen elkaar weer tegen. Bondscoach Dick Advocaat kon bij beide duels rustig achterover leunen: zowel uit als werd relatief eenvoudig gewonnen (3-0 en 0-2). Patrick Kluivert (2), Marc Overmars, Jerrel Hasselbaink en Edgar Davids verzorgden de doelpunten.   De laatste twee ontmoetingen vonden plaats in het kader van kwalificatie voor EURO 2008. In Eindhoven beleefde het Oranje van bondscoach Marco van Basten op 6 september 2006 een makkelijke avond: twee doelpunten van Robin van Persie en een treffer van Dirk Kuyt zorgden voor een 3-0 eindstand. De uitwedstrijd werd gespeeld in november 2007, waarbij Nederland zich al had geplaatst voor het EK. In een koud en winderig Minsk liet Oranje zich aftroeven door de al uitgeschakelde Wit-Russen. Rafael van der Vaart zorgde één minuut voor tijd voor de tegentreffer, verder dan een 2-1 nederlaag kwam Oranje niet.   Van het elftal dat in 2007 tegen Wit-Rusland in het veld stond, zijn Maarten Stekelenburg en Wesley Sneijder de enige twee spelers die vanavond ook bij de selectie zitten. Van de selectie van Wit-Rusland waren Yahor Filipenka, Ihar Stasevich, Serhei Kornilenko en Aliaksandr Hleb in 2007 ook al van de partij.
Lees verder

Rick Karsdorp debuteert in basis
Rick Karsdorp debuteert vanavond bij Oranje. De rechtsback start in de basisopstelling van bondscoach Danny Blind voor het WK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland in De Kuip. In het doel kiest Blind voor Maarten Stekelenburg. De doelman keepte een kleine vier jaar geleden (16 oktober 2012) zijn laatste interland, tegen Roemenië (1-4 overwinning) Verder is de opstelling identiek aan die in de uitwedstrijd tegen Zweden, met onder meer Wesley Sneijder als verkapte linksbuiten en Vincent Janssen in de spits. Het duel begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden op NPO 3. Opstelling Nederlands elftal Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Strootman, Klaassen; Promes, Janssen, Sneijder.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.