Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zaterdag 8 oktober 2016

Ons Oranje! Oranje-avond vol hoogtepunten: 4-1

Oranje-avond vol hoogtepunten: 4-1
Een avond vol hoogtepunten, dat werd de glorieuze terugkeer van het Nederlands elftal in De Kuip. In Rotterdam werd Wit-Rusland in het tweede WK-kwalificatieduel op een 4-1 nederlaag getrakteerd.  De pegel van Vincent Janssen in de kruising, de terugkeer van Maarten Stekelenburg onder de lat of de sterk debuterende Rick Karsdorp als rechtsback. En wat te denken van de twee treffers van Quincy Promes. Er viel vrijdagavond voldoende te genieten voor het Oranjelegioen. Buitenspeler Promes is bijna wekelijks uitblinker bij Spartak Moskou, ver weg van de Nederlandse televisies. Maar in het Oranje-shirt bleef de overtuiging vooralsnog uit. Met twijfel bij de buitenwacht als gevolg. Een week geleden nog, moest bondscoach Blind op de persconferentie uitleggen dat Promes toch echt één van de smaakmakers in de sterke Russische competitie is. Uitroepteken Op een oktoberavond in Rotterdam werd het vraagteken ingeruild voor het uitroepteken. Op 21.01 uur op vrijdagavond, om precies te zijn. Zijn eerste doelpunt in Oranje. En dat uit een schot, waarmee hij drie verdedigers door de benen speelde. De bekroning voor een sterk begin van het Nederlands elftal. De openingstreffer – in de 15e minuut van zijn 15e interland – werd bejubeld als een ware bevrijding. Voor hemzelf én voor het Nederlands elftal. En bevrijd als hij was, maakte Promes ook de tweede treffer van de avond. Opnieuw ging zijn inzet door een aantal Wit-Russische benen en opnieuw was de doelman kansloos: 2-0. Enkele minuten daarvoor werd een inzet van Van Dijk afgekeurd, terwijl hij geen buitenspel stond. Angstvallig De bezoekers waren dicht bij de 2-1, maar Stekelenburg zag de bal voorlangs hobbelen. Het was de start van tien angstvallige minuten, waarbij de Wit-Russen aandrongen en verschillende grote kansen kregen. Met enige opluchting haalde Oranje ongeschonden het rustsignaal. Amper weer begonnen was het wel raak. Alexsey Rios verschalkte de defensie en liet Nederland schrikken. De opluchting was dan ook groot, toen Davy Klaassen de kloof even later weer herstelde. Kruising De Ajacied was alert na een schot op de paal van Vincent Janssen. Wat aan de avond ontbrak was een treffer van de spits. Met een enorme gedrevenheid joeg de aanvaller van Tottenham Hotspur op persoonlijk succes. Hij slaagde in die missie. En hoe. Janssen dreef de bal op en joeg hem vanaf zestien meter in de kruising.  Zo boekte Oranje een belangrijke thuiszege op Wit-Rusland en kan Oranje met het nodige vertrouwen toewerken naar de kraker tegen Frankrijk, komende maandag in Amsterdam.    Statistieken: Nederland – Wit-Rusland 4-1 (2-0) Scoreverloop: 15 en 31. Promes 1-0 en 2-0, 47. Rios 2-1, 56. Klaassen 3-1, 64. Janssen 4-1. Gele kaart: Rios (Wit-Rusland). Opstelling Nederland: Stekelenburg; Blind, Bruma, Van Dijk, Karsdorp, Strootman (78. Clasie), Wijnaldum, Klaassen, Sneijder (46. Pröpper), Janssen (83. Dost), Promes. 
Lees verder

Promes blij: 'Vertrouwen tanken'
Quincy Promes speelde met zijn eerste twee treffers in Oranje een belangrijke rol. Hij rekende in zijn vijftiende interland definitief af met de twijfel in de met 4-1 gewonnen interland tegen Wit-Rusland.  De rappe vleugelaanvaller toonde zijn blijdschap voor de camera van de NOS. ,,Het is wel lekker dat ik er nu twee weet te maken. Zeker omdat er best veel over gepraat werd. Maar belangrijker zijn de drie punten. We hadden deze overwinning nodig om vertrouwen te tanken. Ik ben blij dat dat is gelukt. Zeker omdat er belangrijke spelers ontbreken. Dan is het mooi dat er andere spelers opstaan.’’ Bij zijn eerste treffer schoot Promes bewust door de benen van de verdediger. ,,Dat de bal daarna door nog twee benen gaat, daar moet je een beetje geluk mee hebben.'' Blij ,,Ik ben blij voor Quincy’’, zei bondscoach Danny Blind na de 4-1 overwinning. ,,Hij speelt gewoon goed in de sterke, Russische competitie. Alleen, de meeste mensen zien dat niet. Dan is dit alleen maar mooi. Hij is er blij mee, en we zijn er allemaal blij mee.’’   ,,Ik heb goede dingen gezien en ik heb minder goede dingen gezien’’, ging Blind verder. ,,Daar moeten we de komende twee dagen mee aan de slag.’’ Dan wacht Frankrijk, in de Amsterdam ArenA. Minder Het eerste half uur was prima, het kwartier daarna een stuk minder. Blind zag dat ook: ,,Dan krijgt Wit-Rusland ineens drie kansen en mag je God op je blote knieën bedanken dat het geen 2-1 wordt. En dan krijgen we direct na rust alsnog de tegengoal. Tegen grote ploegen is dat dodelijk. Je moet achterin negentig minuten scherp zijn, dat konden we vanavond niet opbrengen. Dat is een aandachtspunt.’’ Wesley Sneijder viel halverwege uit met een hamstringblessure. Op de persconferentie liet bondscoach Blind weten dat de aanvoerder tegen Frankrijk niet in actie kan komen. 
Lees verder

Samenvatting Oranje vs Wit-Rusland
Het Nederlands elftal boekte een mooie overwinning op Wit-Rusland, vrijdagavond in Rotterdam. Bij vlagen was het spel van Oranje een genot om naar te kijken. Bekijk (nogmaals) de samenvatting!
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.