Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 20 oktober 2016

Ons Oranje! Samenvatting Nederland - Frankrijk

Samenvatting Nederland - Frankrijk
Na een wat moeizame start wist het Nederlands elftal zich in het vervolg prima staande te houden tegen Frankrijk. Eén momentje van onoplettendheid zorgde echter wel voor een fikse kater achteraf; 0-1. Want had Maarten Stekelenburg de ziedende knal van Paul Pogba niet gewoon kunnen hebben? Ja, zei hij na afloop schuldbewust. Kansen had het prima combinerende Oranje zo nu en dan wel gehad, maar vooral de handsbal van Laurent Koscielny bleef in het achterhoofd zitten. Want wat als Damir Skomina de bal op de stip had gelegd?   Vlak voor tijd had Memphis Depay de gelijkmaker op de schoen. De ingevallen vleugelaanvaller verlengde een kopbal van Vincent Jansen richting de goal, deed eigenlijk alles goed, maar zag tot afgrijzen van heel Oranje dat Hugo Lloris de bal uit het doel sloeg. Kortom, er gebeurde genoeg om de wedstrijd nog een keer terug te kijken. En dat kan, hierboven.
Lees verder

Aftermovie Nederland - Frankrijk
Na een wat moeizame start wist het Nederlands elftal zich in het vervolg prima staande te houden tegen Frankrijk. Eén momentje van onoplettendheid zorgde echter wel voor een fikse kater achteraf; 0-1. Want had Maarten Stekelenburg de ziedende knal van Paul Pogba niet gewoon kunnen hebben? Ja, zei hij na afloop schuldbewust. Kansen had het prima combinerende Oranje zo nu en dan wel gehad, maar vooral de handsbal van Laurent Koscielny bleef in het achterhoofd zitten. Want wat als Damir Skomina de bal op de stip had gelegd?   Depay dichtbij gelijkmaker   Vlak voor tijd had Memphis Depay de gelijkmaker op de schoen. De ingevallen vleugelaanvaller verlengde een kopbal van Vincent Jansen richting de goal, deed eigenlijk alles goed, maar zag tot afgrijzen van heel Oranje dat Hugo Lloris de bal uit het doel sloeg. Kortom, er gebeurde genoeg om de wedstrijd nog een keer terug te kijken. En dat kan, hierboven.
Lees verder

Oranje stijgt op FIFA-ranglijst
Het Nederlands elftal is vier plaatsen gestegen op de wereldranglijst van de FIFA. Donderdag werd bekend dat Oranje nu nummer 20 op de ranking van de wereldvoetbalbond staat. Argentinië blijft de nummer op de lijst, gevolgd door Duitsland en Brazilië. De tegenstanders van Nederland in het kwalificatietoernooi voor het WK staan lager: Zweden is 39e, Wit-Rusland 77e, Bulgarije 89e en Luxemburg 130e.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.