Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 10 november 2016

Ons Oranje! Sneijder bereikt 125 interlands

Sneijder bereikt 125 interlands
De oefenwedstrijd tegen België was voor Wesley Sneijder  zijn 125ste interland. De aanvoerder van Oranje debuteerde op 30 april 2003 in een oefeninterland tegen Portugal (1-1) en is daarmee al ruim dertien jaar een vaste waarde bij Oranje. Al in zijn derde interland vestigde Wesley Sneijder definitief zijn naam. In de play-offs voor het EK 2004 had Oranje de eerste wedstrijd verloren van Schotland (1-0), maar in de eigen Amsterdam ArenA liet Oranje geen spaan heel van de Schotten onder aanvoering van de jonge Sneijder; 1-0. Glorieuze overwinningen Op 23-jarige leeftijd, in de zomer van 2007, maakt Sneijder een transfer van Ajax naar Real Madrid. Een jaar later bereikt hij grote hoogtes tijdens het EK. Met doelpunten tegen Italië en Frankrijk heeft hij een belangrijk aandeel in de glorieuze overwinningen op Italië (3-0) en Frankrijk (4-1). Bij het eerstvolgende eindtoernooi, het WK 2010, is Sneijder helemaal niet meer te stoppen. Hij scoort vijf keer en wordt daarmee gedeeld topscorer van het toernooi. De steekpass groeit verder uit tot zijn handelsmerk en met name Arjen Robben weet daar veelvuldig van te profiteren. Getergd Na het teleurstellend verlopen EK 2012 raakt Sneijder even op een zijspoor in aanloop naar het WK 2014 bij het Nederlands elftal. Bondscoach Van Gaal passeert de middenvelder omdat hij niet fit genoeg zou zijn. De middenvelder lijkt getergd en zorgt er hoogstpersoonlijk bij zijn club Galatassaray voor dat de bondscoach niet meer om hem heen kan. Op het WK 2014 neemt Sneijder zijn teamgenoten op nieuw bij de hand. Met twee assists heeft hij een groot aandeel in de met 1-5 gewonnen openingswedstrijd tegen Spanje. Met de gelijkmaker in de achtste finale tegen Mexico, twee minuten voor tijd, houdt hij Oranje in het toernooi. Het toernooi resulteert in een fraaie bronzen medaille voor Sneijder en zijn ploeggenoten. Jubileum Na een teleurstellend verlopen kwalificatiereeks voor het EK 2016, waarin Oranje zich niet weet te kwalificeren, is Sneijder uit op eerherstel en kwalificatie voor het WK in Rusland. Nadat hij tegen Frankrijk verstek moest laten gaan wegens een hamstringblessure, speelde hij vanavond alsnog zijn 125ste interland. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hij recordinternational Edwin van der Sar (130 interlands) passeert.
Lees verder

Blind: 'Het houdt maar niet op'
Wellicht nog belangrijker dan de 1-1 eindstand tegen België, zijn de drie nieuwe blessuregevallen waarmee bondscoach Danny Blind werd geconfronteerd. Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens vielen uit. ''Het houdt maar niet op.'' ,,Is het ongelooflijk'', reageerde Blind voor de camera van SBS6. Zondag speelt Oranje tegen Luxemburg. ''Lens is daarvoor kansloos, Janssen waarschijnlijk ook. Van Schaars moeten we dat nog even afwachten.'' 20 minuten Spits Vincent Janssen viel uit met een vervelende hoofdblessure na een botsing met de Belgische keeper. ''Hij mist 20 minuten in zijn geheugen. Dat is niet goed, natuurlijk. We gaan vanavond en morgen goed inventariseren en beslissen dan of we spelers moeten toevoegen.'' Maar er was ook goed nieuws. De oefenwedstrijd leverde bij het Nederlands elftal twee debutanten op. Na rust kwamen de PSV'ers Joshua Brenet en Bart Ramselaar binnen de lijnen. Na afloop ontvingen zij het 'Haasje'. Zweef ''Ik zweef nog een beetje'', gaf Brenet na afloop aan. ''Ik ben in de kleedkamer zojuist gefeliciteerd. Dit is prachtig, heel mooi om mee te maken. Spelen in het Nederlands elftal is altijd een droom geweest.'' Brenet maakte een goede indruk en beloonde zijn positieve optreden bijna met een treffer. ''Hij kwam er goed in'', had bondscoach Danny Blind gezien. ''Al had hij van mij die 2-0 wel mogen maken.''   De blik is nu gericht op Luxemburg-uit. Blind: ''Dat zal een totaal andere wedstrijd worden, waarin wij de bal hebben. Daar zullen we inventief moeten zijn.''
Lees verder

VIDEO: Nederland-België
De 126e editie van de Derby der Lage Landen eindigde woensdag onbeslist. In de Amsterdam ArenA zette Davy Klaassen Oranje voor rust via een benutte strafschop op een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de Belgen via Carrasco langszij: 1-1. Een uitslag waarmee beide kampen konden leven. Bekijk de samenvatting van Nederland-België.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.