Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 5 december 2016

Frankrijk: Riolering: Waarom is de rekening niet voor iedereen hetzelfde?

Riolering: Waarom is de rekening niet voor iedereen hetzelfde?
"Oneerlijk!" zegt Annick V. geschokt. Controle van de riolering (l'assainissement non-collectif oftewel: niet-collectieve sanitaire installatie) kostte haar € 107,39. Twee keer zoveel als in sommige andere gemeenten. Annick V. woont in Gâcogne. Haar stokpaardje is de ongelijkheid tussen de verschillende gemeenten in de kosten van de diagnose van de septic-tanks. Vele telefoontjes heeft zij er […] Het bericht Riolering: Waarom is de rekening niet voor iedereen hetzelfde?...
Lees verder

Binnenkort een traumahelikopter voor Nevers?
Het Regionaal Bureau voor de Gezondheid (ARS) beslist, na grondig onderzoek, in het voorjaar van 2017 of een traumahelikopter wordt toegevoegd aan de "Service mobile d'Urgence et de Réanimation" (SMUR). De realisatie van dit project komt steeds dichterbij, vooral omdat de naburige departementen (de Allier en de Cher) niet over deze voorziening beschikken. De Nièvre […] Het bericht Binnenkort een traumahelikopter voor Nevers? verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

De voedselbank kan uw hulp weer goed gebruiken
Medio december komt u ze weer tegen in de supermarkt: de dames en heren van de voedselbank (Restos de Coeur). Restos du Cœur, voluit Les Restaurants du Cœur – Relais du Cœur is een in 1985 door de komiek Coluche opgerichte Franse liefdadigheidsorganisatie die voedsel verdeelt onder dak- en thuislozen. www.restosducoeur.org   Het bericht De voedselbank kan uw hulp weer goed gebruiken verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.