Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

dinsdag 27 december 2016

Ons Oranje! Doelpunt van het Jaar: Oranje

Doelpunt van het Jaar: Oranje
Iedere week regent het doelpunten in Nederland. Duizenden keren wordt er in een weekeinde gejuicht. Maar van al die treffers kan er maar één de mooiste van 2016 zijn. Welk doelpunt dat is? Dat kan jij beslissen! Vandaag: Oranje. Wij hebben een top-5 samengesteld van de mooiste doelpunten in de categorieën Oranje, KNVB Beker, amateurvoetbal, zaalvoetbal, Eredivisie Vrouwen en OranjeLeeuwinnen. Van 16 tot en met 25 december kun je stemmen op jouw favoriet van het afgelopen jaar. In de laatste week van het jaar nemen de mooiste doelpunten van iedere categorie het tegen elkaar op.   Stemmen!   Bekijk de doelpunten van Sam Lammers (O19), Vincent Janssen (Nederlands elftal), Dennis van der Heijden (O19), Teun Bijleveld (O19) en Suzanne Admiraal (O19) en breng je stem uit via deze link.   Wat uiteindelijk hét doelpunt van 2016 is? Dat maken we op oudejaarsdag om 15.00 uur bekend. Je kunt je stem hieronder uitbrengen via de verschillende pagina's. Hier kan je de genomineerde doelpunten ook kan terugkijken. Iedereen die meedoet maakt kans op mooie voetbalprijzen (o.a. tickets voor Oranje en de games FIFA17, PES 2017)!
Lees verder

Oranje 22ste op FIFA-ranking
Het Nederlands elftal heeft 2016 afgesloten om de 22ste plek van de FIFA-ranking. Oranje staat daarmee op dezelfde plek als tijdens het vorige meetmoment in november. Dat Nederland niet gezakt of gestegen is, is niet verwonderlijk. De afgelopen periode zijn er maar weinig interlands gespeeld. De eerste verschuiving is pas op de 28ste plek op de ranglijst terug te vinden. Daar heeft Iran de plek van Oekraïne ingenomen. Top-10 FIFA-ranking 24 november: 1. Argentinië (1634 punten) 2. Brazilië (1544) 3. Duitsland (1433) 4. Chili (1404) 5. België (1368) 6. Colombia (1345) 7. Frankrijk (1305) 8. Portugal (1229) 9. Uruguay (1187) 10. Spanje (1166) 22. Nederland (887) Bekijk de volledige FIFA-ranking.
Lees verder

Doelpunt van het Jaar: Kwartfinales
De strijd om de verkiezing van het Doelpunt van het Jaar is aanbeland bij de knock-outfase. Na de voorrondes die gisteren, maandag 26 december om 12:00 uur sloten, zijn er nog acht gegadigden voor die titel over. De winnaars per categorie zijn: Mooiste Bekerdoelpunt: Ali Akla (IJsselmeervogels) Mooiste Oranjegoal: Vincent Janssen (tegen Wit-Rusland) Mooiste OranjeLeeuwinnengoal: Lineth Beerensteyn (tegen Schotland) Mooiste Zaalvoetbalgoal: Ouassim Amr (Mar Seafood) Mooiste Eredivisie Vrouwengoal: Bonita Theunissen (Achilles'29) Mooiste amateurvoetbalgoal: Jip van der Capellen (RCL)   Finaleronde   In de finaleronde maken de acht mooiste doelpunten tegen elkaar uit wie er met de prijs vandoor gaat. Er komen dus twee goals bij de bovenstaande zes: dat zijn de goals van Thomas Verheydt (MVV, KNVB Beker) en die van Tevfik Ceyar (Oranje, zaalvoetbal).   Deze goals nemen het in de komende dagen via een knock-outsysteem tegen elkaar op. Het stemmen gaat via het KNVB twitteraccount. Vanaf vandaag tm 31 december 12.00 uur loopt de knock-outfase (finaleronde) en kun je stemmen.   Kwartfinales   In de vier kwartfinales nemen steeds twee goals het tegen elkaar op. De winnaar van de kwartfinale gaat naar de halve finale, waarna de winnaar van die strijd zich plaatst voor de finaleronde. De kwartfinales zijn als volgt: Bonita Theunissen vs Lineth Beerensteyn Ouassim Amr vs Thomas Verheydt Jip van der Capellen vs Tevfik Ceyar Vincent Janssen vs Ali Akla Klik hier en breng je stem uit op een van de doelpunten! Wie tijdens de voorrondes zijn of haar stem uit heeft gebracht kon een prijs winnen. Met de winnaars wordt in de week van 9 januari contact opgenomen.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.