Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 5 januari 2017

Frankrijk: De hoofdvestiging van de Slag om Alesia in drie stellingen

De hoofdvestiging van de Slag om Alesia in drie stellingen
De slag om Alesia vond 52 jaar voor Christus plaats en zorgt nog steeds voor onenigheid. Er zijn verschillende tegenstrijdige theorieën over waar zich het hoofdkwartier bevond. Voordat ik de verschillende theorieën bespreek, eerst een korte samenvatting van de Slag om Alesia. Alesia is de plek waar de laatste slag van de Gallische Oorlog plaatsvond. […] Het bericht De hoofdvestiging van de Slag om Alesia in drie stellingen verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Kunnen de boeren in de Nièvre nog langer op subsidie uit Europa rekenen?
In Europa krijgen agrarische gebieden met een natuurlijke beperking compenserende steun. Alle gebieden worden nu opnieuw beoordeeld. In Frankrijk kennen we de "zones défavorisées simples" (ZDS), de zogenaamde eenvoudige probleemgebieden. De landbouwers in deze gebieden komen in aanmerking voor "l'Indemnité Compensatoire de Handicap Naturel", een compenserende vergoeding. Per 1 januari 2018 gaat dit veranderen. Het […] Het bericht Kunnen de boeren in de Nièvre nog langer op subsidie uit...
Lees verder

'Fèves' in de Galette des Rois
Driekoningen zonder bonen (fèves) in het driekoningenbrood is onbestaanbaar. Bij de porseleinfabriek Colas worden de bonen in serie gemaakt. Een ware traktatie voor verzamelaars. Wat is de trend dit jaar? "Er is geen trend in de bonen!" benadrukt Alexandre Colas, manager van de gelijknamige porseleinfabriek. "De boon is een verzamelingsobject, dat slechts verkrijgbaar is in […] Het bericht 'Fèves' in de Galette des Rois verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.