Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 6 februari 2017

Frankrijk: 57 jaar geleden verongelukte Albert Camus in de Yonne

57 jaar geleden verongelukte Albert Camus in de Yonne
Op 4 januari 1960 botste de auto van Albert Camus, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur, tegen een plataan. Camus en zijn uitgever Michel Gallimard bezweken aan hun verwondingen. Albert Camus keerde terug naar Parijs in de auto van Michel Gallimard, waarin ook de vrouw en dochter van Michel Gallimard zaten. Hij had de […] Het bericht 57 jaar geleden verongelukte Albert Camus in de Yonne verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

De schapen in de Nièvre zijn gedood door een wolf
De prefect van de Nièvre, Joel Mathurin, heeft bevestigd dat de schapen in Chougny zijn aangevallen door een wolf. Er is geen twijfel meer. De vier schapen, die zijn gedood tussen vrijdag 30 december en maandag 2 januari, zijn aangevallen door een wolf. "De resultaten zijn zeer duidelijk", zei de prefect. Le réseau Grands Prédateurs […] Het bericht De schapen in de Nièvre zijn gedood door een wolf verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Bonne Fête!
Op één van die laatste prachtige dagen van augustus was ik vol overgave bezig mijn rozen te besproeien, die hun tweede bloei beleefden! Plotseling naderde over ons zandpad een groot formaat bestelwagen, zonder opschrift. De jongeman die uitstapte, begroette mij enthousiast. Ik had die ochtend, voor het eerst bij hem, een prachtige geranium gekocht. 'Ah, […] Het bericht Bonne Fête! verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.