Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 9 februari 2017

Ons Oranje! Van Dijk mist interland Bulgarije

Van Dijk mist interland Bulgarije
Virgil van Dijk mist naar alle waarschijnlijkheid de interlands van het Nederlands elftal tegen Bulgarije en Italië. De centrale verdediger van het Engelse Southampton is nog zeker twee tot drie maanden uit de roulatie vanwege een enkelblessure. Van Dijk liep zijn kwetsuur op 22 januari in de competitiewedstrijd tegen Leicester City op. Aanvankelijk was het onduidelijk hoe lang het herstel zou gaan duren, maar Southampton-trainer Claude Puel bracht daar deze week helderheid in. Oranje hervat op 25 maart de WK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Bulgarije. Drie dagen later staat in de Amsterdam Arena de oefeninterland tegen Italië op het programma.
Lees verder

De weg naar het WK in Rusland
Het Vasil Levski Stadion in Sofia is het eerstvolgende station van het Nederlands elftal op koers naar het WK. In de Bulgaarse hoofdstad dient Oranje eind maart weer punten op te pakken om het doel van de WK-kwalificatie levend te houden. Daarbij is ook de oefeninterland tegen Italië, drie dagen later in de Amsterdam ArenA, van groot belang. Wat is de status van Oranje na de vier WK-kwalificatiewedstrijden die afgelopen najaar werden gespeeld? De formatie van bondscoach Danny Blind verzamelde in vier interlands zeven punten. Er werd gewonnen van Wit-Rusland (4-1) en Luxemburg (1-3), een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen Zweden (1-1) en in het thuisduel met Frankrijk bleef Oranje met lege handen achter: 0-1. Stand groep A 1. Frankrijk 4-10 (7-2) 2. Nederland 4-7 (8-4) 3. Zweden 4-7 (6-3) 4. Bulgarije 4-6 (6-10) 5. Wit-Rusland 4-2 (2-6) 6. Luxemburg 4-1 (5-9) Wat moet Oranje doen? Wat moet Oranje de komende maanden doen om op 1 december tot de 32 landen te behoren die bij de loting in het Kremlin over de WK-groepen worden verdeeld? Simpelweg zijn er twee opties: groepswinnaar worden via de play-offs kwalificeren  Resterende poulewedstrijden 2017 Zaterdag 25 maart, 20.45 uur Bulgarije - Nederland Vrijdag 9 juni, 20.45 uur Nederland - Luxemburg Donderdag 31 augustus, 20.45 uur Frankrijk - Nederland Zondag 3 september, 18.00 uur Nederland - Bulgarije Zaterdag 7 oktober, 20.45 uur Wit-Rusland - Nederland Dinsdag 10 oktober, 20.45 uur Nederland - Zweden Voldoende perspectief De winnaars van de negen Europese kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor de WK-eindronde. Het is de meest directe manier om in Rusland te geraken. In groep A heeft Frankrijk momenteel de beste papieren, maar met drie punten achterstand heeft Oranje de komende maanden nog voldoende perspectief om die toppositie te veroveren.    Mocht dat niet lukken, dan zijn de play-offs de tweede mogelijkheid om te kwalificeren. Daarvoor moet Nederland wel op de tweede plaats in de poule eindigen én bij de acht beste nummers twee (van de in totaal negen groepen) horen. Dat wordt bepaald aan de hand van het puntenaantal, waarbij de resultaten tegen de nummer zes in de groep niet worden meegerekend. Het belang van oefeninterlands Vier tickets dus te verdelen in die play-offs die tussen 9 en 14 november middels een thuis- en een uitwedstrijd worden gespeeld. Daarbij krijgen de vier landen die het hoogst staan gerangschikt op de FIFA-ranking bij de loting een beschermde status; zijn zijn geplaatst. En daar komt het belang van Oranjes oefenduel met Italië - op 28 maart in Amsterdam - om de hoek kijken, want ook oefeninterlands tellen mee bij het opmaken van de FIFA-ranking.
Lees verder

Oranje stijgt plek op FIFA-ranking
Het Nederlands elftal is een plek opgeschoven in de landenlijst van wereldvoetbalbond FIFA. Oranje passeerde Ecuador en staat nu op de 21ste plek. Frankrijk, de koploper in de WK-kwalificatiegroep van Nederland, steeg ook, van de zesde naar de vijfde plaats. Concurrenten Concurrent Zweden daalde drie plekken naar de 44ste plek. Bulgarije, de eerstkomende tegenstander in de kwalificatiereeks voor het WK 2018, schoof ook een plekje op naar de 71ste plaats, vlak voor Wit-Rusland dat twee plaatsen steeg. Luxemburg vinden we tot slot terug als 134ste op de lijst met 209 aangesloten landen.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.