Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

vrijdag 17 februari 2017

URGENT: Belangrijk bericht voor geregistreerde Nederlanders voor verkiezingen 15 maart

Beste leden,

Graag vragen we jullie aandacht voor het onderstaand bericht van de ambassade voor Nederlanders die geregistreerd staan om per brief te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart.

Met vriendelijke groet,
De Nederlandse Vereniging

---------------

= Dit bericht is uitsluitend bestemd voor Nederlanders die geregistreerd staan om per brief te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart =

 

Beste Nederlanders in Chili,

 

Op 15 maart mogen alle kiesgerechtigde Nederlander weer naar de stembus voor de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Velen van jullie hebben zich geregistreerd om te kunnen stemmen vanuit het buitenland en de meesten hebben inmiddels het stembiljet per e-mail ontvangen. Om je stem daadwerkelijk uit te kunnen brengen, wordt er per post het stembewijs én de stemenvelop verstuurd. Om je stem uit te brengen moeten je stembiljet, stembewijs en stemenvelop vervolgens samen naar Den Haag verstuurd worden.

 

Voor degenen die nog geen stembewijs en stemenveloppe hebben ontvangen, en twijfelen of het tijdig in Chili aan zal komen, biedt de ambassade de mogelijkheid om jullie hier bij te helpen. Dit moet dan wel op heel korte termijn.

 

Wat moet je doen?

 

Je kunt aan de gemeente Den Haag verzoeken om je stembewijs en stemenvelop opnieuw te laten versturen, maar ditmaal naar de ambassade. Deze post zal sneller in Chili zijn dan de reguliere post. Zodra je stembewijs en stemenvelop eenmaal aangekomen zijn, kun je deze bij de ambassade ophalen tijdens kantooruren. Let op: door het opnieuw aanvragen van de documenten worden de reeds verzonden documenten ongeldig. Je kunt dus dan alléén nog stemmen via de documenten die je naar de ambassade laat sturen.

 

-          Stuur een mail naar de gemeente Den Haag (kbn.verkiezingen@denhaag.nl) met daarin:

o   Het verzoek om je stembewijs en stemenvelop naar een ander adres te laten sturen;

o   De vraag aan de gemeente of het in jouw geval zin heeft om de documenten op te laten sturen. De documenten van personen die zich vroeg hebben geregistreerd zijn namelijk eerder verstuurd dan die van personen die zich pas in januari hebben geregistreerd.

o   Je 6-cijferige registratienummer dat je hebt ontvangen in de bevestigingsmail van je registratie (afzender van deze mail is kbn.verkiezingen@denhaag.nl). Mocht je dat niet meer hebben, vermeld dan je geboortedatum;

o   Je persoonsgegevens;

o   Het adres waar de nieuwe documenten naar verstuurd kunnen worden: Ministerie van Buitenlandse Zaken, ZMA Santiago de Chile, Locatiecode 503, Diplomatieke Koeriersdienst - 3W-DK, Prinses Irenestraat 6-8, 2595 BD Den Haag.

-          Stuur een kopie van deze mail graag naar stg-registratie@minbuza.nl, zodat de ambassade weet dat er post voor je binnen gaat komen.

-          De ambassade stuurt je een mail zodra je post aangekomen is op de ambassade. Je kunt je documenten vervolgens op vertoon van je Nederlandse identiteitsbewijs ophalen bij de ambassade (Av. Apoquindo 3500, piso 13, Las Condes, metro El Golf) tijdens kantooruren (op ma-do 09:00 – 16:30 uur, op vrijdag van 09:00 – 13:30 uur). Let op: heb je de ambassade geen kopie van je verzoek gestuurd, dan kun je ook geen notificatie ontvangen.

 

Als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, doe dat dan het liefst uiterlijk aanstaande zondag 19 februari. Vanaf maandag 20 februari kan de gemeente Den Haag namelijk niet meer garanderen of zij de post nog op tijd kunnen verzenden.

 

Voor de zekerheid vermelden we bij dit bericht dat de ambassade faciliteert, maar geen verantwoordelijkheid kan nemen voor het gebruik van de mogelijkheid om je stembescheiden opnieuw via de ambassade te laten verzenden.

 

Vriendelijke groeten,

 

Ambassade Santiago de Chile

 

Embajada del Reino de los Países Bajos

 

Av. Apoquindo 3500, piso 13

Las Condes  |  Santiago de Chile

T:  +56 2 2756 9204

E:   stg-registratie@minbuza.nl

W:   http://chili.nlambassade.org/

   Embajada de los Países Bajos en Chile

  @NLinChile