Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 6 maart 2017

Frankrijk: De “verbalisatrice” binnenkort op de weg?

De "verbalisatrice" binnenkort op de weg?
De stad Nevers overweegt de aanschaf van een voertuig dat in staat is alle bestuurders van voertuigen, die in overtreding zijn te verbaliseren. Daarmee lopen ze vooruit op de wet "dépénalisation du stationnement" (de afschaffing van strafrechtelijke sancties voor foutparkeren) die 1 januari 2018 ingaat. De decriminalisering van het parkeren betekent niet het einde van […] Het bericht De "verbalisatrice" binnenkort op de weg? verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Het Repair Café in Auxerre
Een kapot object opnieuw tot leven brengen. In Auxerre bestaat al een half jaar een reparatiecafé. Een werkplaats om afval te beperken. Het is een concept dat het goed doet: repareren in plaats van weggooien. Het idee van het Repair Café duikt overal op in de wereld in de afgelopen jaren en nu ook In […] Het bericht Het Repair Café in Auxerre verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Knipoog
Een paar jaar geleden verwees mijn Franse huisarts mij voor een routine onderzoek naar een plaatselijke cardioloog. In Nederland kom je dan altijd in een ziekenhuis terecht, maar hier in Frankrijk mocht ik me vervoegen op een privé praktijkadres. De wachtkamer was groot genoeg om minstens twintig patiënten te bergen, maar ik zat er moederziel […] Het bericht Knipoog verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Aanmelden nieuwsbrief

Probeer nu 3 weken gratis de nieuwsbrief uit.