Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

vrijdag 17 maart 2017

Ons Oranje! De Ligt en Hoedt debuteren in selectie Oranje

De Ligt en Hoedt debuteren in selectie Oranje
De Ligt speelde eerder dit seizoen nog voor het Nederlands elftal onder 19 jaar waarvan hij aanvoerder was. Eind november debuteerde hij voor Ajax in de Eredivisie en speelde hij duels in de Europa League. Sindsdien ontwikkelt hij zich zo stormachtig dat bondscoach Blind een beroep op hem doet voor de komende interlands.  De Oranje-selectie voor de interlands tegen Bulgarije en Italië. Drie spelers jonger Ook eerste invitatie voor Wesley Hoedt. Mocht De Ligt tegen Bulgarije of Italië speelminuten krijgen, dan is de Leiderdorper de jongste debutant sinds 1931. Er zijn maar drie spelers ooit die jonger waren bij hun debuut in Oranje. Ook Hoedt heeft zijn eerste uitverkiezing voor Oranje te pakken. De 23-jarige verdediger maakte twee jaar geleden de overstap van AZ naar de Italiaanse Serie A en vormt met Stefan de Vrij het centrale verdedigende blok van Lazio. Nederland treedt zondag 25 maart in Sofia aan voor de vijfde wedstrijd van de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Na de zeges op Wit-Rusland en Luxemburg, het gelijkspel tegen Zweden en de nederlaag tegen Frankrijk is het voor Oranje zaak om tegen de Bulgaren een goed resultaat te halen. Drie dagen later, op dinsdag 28 maart, staat in de Amsterdam ArenA de oefenwedstrijd tegen Italië op het programma. Bruma en Van Dijk ontbreken Bondscoach Blind kan door blessures geen beroep doen op een aantal vaste krachten. Zo ontbreken de centrale verdedigers Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk in de selectie. Naast debutanten De Ligt en Hoedt komen voor die posities ook de geselecteerden Bruno Martins Indi, Joël Veltman, Stefan de Vrij en Nick Viergever in aanmerking. Laatstgenoemde kwam eenmaal eerder in actie voor het Nederlands elftal. Dat was in de oefeninterland tegen België in 2012 (4-2).
Lees verder

De persconferentie van Danny Blind in vijf foto's
Bekijk de foto's op OnsOranje.nl. Over Wesley Sneijder: "Ik heb de policy dat spelers niet bij de voorselectie komen als ze geblesseerd zijn. Afgelopen weekend heeft hij echter weer gespeeld en daarom zit hij er nu bij."  Over Daley Blind: "Gisteravond heb ik met hem gesproken als vader, vanochtend als bondscoach. Zijn blessure is geen enkel probleem en daarom zit hij gewoon bij de selectie." Over Bart Ramselaar: "Ik heb getwijfeld om Bart Ramselaar toch op te roepen, maar wil de selectie niet te groot maken. Het doet me goed om te horen dat hij graag bij Jong Oranje speelt." Over Ryan Babel: "Ik heb hem de afgelopen drie wedstrijden gezien en daarin maakte hij een goede indruk. Op dit moment hebben we echter geen probleem op de flanken - en dat is ook wel eens anders geweest."
Lees verder

Skypen met debutant Wesley Hoedt: 'Ben hartstikke blij'
"Het gaat goed hier bij Lazio. Ik ben blij dat ik iedere week op een heel hoog niveau mag spelen en uiteindelijk komt het dan vanzelf. En gelukkig is die kans nu gekomen."     Oranje-debutant Wesley Hoedt reageert vanuit Rome op zijn allereerste uitverkiezing voor Oranje. Hoedt speelt bij de Romeinse club samen met Stefan de Vrij in het centrum van de verdediging. Ook De Vrij behoort tot de 25-koppige selectie die bondscoach Danny Blind heeft samengesteld voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (25 maart) en de oefeninterland tegen Italië (28 maart, Amsterdam ArenA). "Het zou zeker mooi zijn om samen tegen Italië te spelen, omdat ik hier in Italië mijn kans heb verdiend om in Oranje te komen." Selectie OranjeMatthijs de Ligt en Wesley Hoedt debuteren in selectie Oranje.
Lees verder