Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

woensdag 15 maart 2017

Ons Oranje! Voorlopige selectie: 27 spelers

Voorlopige selectie: 27 spelers
Blind benadrukt dat het een voorlopige selectie betreft: "Ik heb een aantal spelers, onder wie Wesley Sneijder, niet op de voorlopige lijst gezet omdat ze op dit moment niet honderd procent fit zijn. En voor het Nederlands elftal is fitheid een vereiste. Voor deze spelers geldt dat we de komende anderhalve week moeten bekijken of het haalbaar is ze op te roepen." De voorlopige selectie Steven Berghuis (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Jasper Cillessen (Barcelona), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting CP), Leroy Fer (Swansea City), Wesley Hoedt (Lazio), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Rick Karsdorp (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Tim Krul (AZ), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Bruno Martins Indi (Stoke City), Davy Pröpper (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Bart Ramselaar (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Marten de Roon (Middlesbrough), Kevin Strootman (AS Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Lazio), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Jeroen Zoet (PSV). Wesley Hoedt Het samenstellen van de voorselectie was geen gemakkelijke opgave. De bondscoach kreeg juist afgelopen weekeinde te maken met verschillende blessuregevallen. Vooral op defensief vlak. Zo viel na Virgil van Dijk ook een andere centrale verdediger – Jeffrey Bruma – uit voor de komende interlands. Een opvallende naam in de selectie is dan ook Wesley Hoedt, die bij Lazio Roma regelmatig een centraal verdedigingsduo vormt met Stefan de Vrij. Bulgarije en Italië Het Nederlands elftal speelt zaterdag 25 maart de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. De aftrap in het Natsionalen Stadion Vasil Levski in Sofia is om 21.45 uur plaatselijke tijd (20.45 uur in Nederland). Dinsdag 28 maart wacht de ploeg van bondscoach Danny Blind een oefenduel met Italië. De ontmoeting met de Azzurri vindt vanaf 20.45 uur plaats in de Amsterdam ArenA.
Lees verder

WK 1978: Oranje verslaat Italië
Het was vooral het duel van Ernie Brandts. Na twintig minuten is hij de schlemiel door de bal in eigen doel te glijden en daarmee tegelijkertijd Piet Schrijvers te blesseren. De doelman kan niet verder waardoor Jan Jongbloed hem komt vervangen.In de tweede helft wordt Oranje steeds beter en maakt Brandts zijn eerdere actie goed door met een flinke knal van afstand de 1-1 op het scorebord te schieten. De tweede en beslissende treffer van de wedstrijd is nog mooier. Een enorme pegel van grote afstand van Arie Haan belandt achter de Italiaanse doelman: 2-1. Oranje bereikt daarmee voor de tweede keer op rij de WK-finale. TicketsKoop hier je tickets voor het duel tussen Nederland en Italië in de Amsterdam ArenA.
Lees verder

WK 1978: Oranje verslaat Italië
Het Nederlands elftal speelt op dinsdag 28 maart in de Amsterdam ArenA (aftrap 20.45 uur) de vriendschappelijke interland tegen Italië. Het is een prachtig affiche met een mooie geschiedenis. Voor Oranje is de wedstrijd op het WK 1978 één van de meest memorabele ontmoetingen met de Italianen. Het was vooral het duel van Ernie Brandts. Na twintig minuten is hij de schlemiel door de bal in eigen doel te glijden en daarmee tegelijkertijd Piet Schrijvers te blesseren. De doelman kan niet verder waardoor Jan Jongbloed hem komt vervangen. In de tweede helft wordt Oranje steeds beter en maakt Brandts zijn eerdere actie goed door met een flinke knal van afstand de 1-1 op het scorebord te schieten. De tweede en beslissende treffer van de wedstrijd is nog mooier. Een enorme pegel van grote afstand van Arie Haan belandt achter de Italiaanse doelman: 2-1. Oranje bereikt daarmee voor de tweede keer op rij de WK-finale. Koop hier tickets voor Nederland - Italië in de Amsterdam ArenA!
Lees verder