Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

woensdag 29 maart 2017

Rijksoverheid: Minister Koenders leeft mee met Britten

Minister Koenders leeft mee met Britten
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken leeft mee met de slachtoffers van de gebeurtenissen bij het Britse parlement in Londen. 'Ik heb mijn Britse collega Boris Johnson, met wie ik vandaag zij aan zij zit in de anti-ISIS conferentie in Washington, direct mijn medeleven betuigd toen het verschrikkelijke nieuws binnenkwam. Mijn gedachten zijn bij de inwoners van Londen.'
Lees verder

Ploumen ondertekent houtconvenant
Nederlandse ondernemingen in de houtsector gaan de komende jaren een extra inspanning doen voor het behoud van bossen. Afspraken daarover zijn vanmiddag vastgelegd in het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer. Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zette haar handtekening onder het akkoord, samen met 15 brancheorganisaties uit de houtsector, vakbonden en het maatschappelijk middenveld. 'Het convenant is een belangrijke stap op weg naar duurzamer bosbouw in de productielanden. Goed voor het milieu daar én de leef- en arbeidsomstandigheden van de mensen ter plekke,' aldus de minister.
Lees verder

Koenders over notificatie Brexit: 'keep calm, be realistic and negotiate'
Het Verenigd Koninkrijk heeft vandaag de EU officieel in kennis gesteld van het voornemen de EU te verlaten en uittredingsonderhandelingen te starten. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken benadrukt vandaag dat het Nederlands kabinet zich stevig zal inzetten om de belangen van de Nederlandse burgers en bedrijven te behartigen. Het kabinet wil snel duidelijkheid voor Nederlandse burgers en bedrijven die worden geraakt, laat Koenders weten.
Lees verder