Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 13 maart 2017

Rijksoverheid: Onderzoek naar dekolonisatie Nederlands-Indië duurt vier jaar

Onderzoek naar dekolonisatie Nederlands-Indië duurt vier jaar
Drie Nederlandse onderzoeksinstituten gaan vervolgonderzoek doen naar de context van het geweldsgebruik in de naoorlogse dekolonisatie in Nederlands-Indië. Het kabinet stelt 4,1 miljoen euro beschikbaar voor het brede, onafhankelijke onderzoek dat in september begint.
Lees verder

Veel interesse She Decides conferentie Brussel
Meer dan 40 landen hebben aangekondigd aanwezig te zijn op de She Decides conferentie aankomende donderdag in Brussel. De conferentie gaat over het in stand houden van programma's voor gezinsplanning in ontwikkelingslanden, nu de nieuwe regering van de Verenigde Staten daar onlangs een streep doorheen zette. Minister Ploumen, initiatiefnemer van She Decides: 'Het is fantastisch dat zoveel landen hun betrokkenheid tonen met vrouwen en meisjes, nu zij grote kans lopen binnenkort geen toegang meer te hebben tot seksuele voorlichting, anticonceptie, kraamhulp of veilige abortus.'
Lees verder

Internationale bijeenkomst over Syrië op 9 maart in Den Haag
Nederland organiseert op 9 maart samen met het bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR) een internationale bijeenkomst over de oprichting van een bewijzenbank Syrië. Deze databank van de Verenigde Naties moet bewijsmateriaal documenteren over misdaden die in dat land zijn gepleegd.
Lees verder

Koenders brengt bezoek aan FARC-ontwapeningszone in Colombia
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is vrijdag in Colombia op uitnodiging van zijn Colombiaanse ambtgenoot, María Ángela Holguín Cuéllar. De minister brengt onder meer een bezoek aan een FARC-ontwapeningszone, samen met Holguín en de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Børge Brende.
Lees verder

Koenders overlegt met premiers Aruba, Curaçao en Sint Maarten
Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft dinsdag op Aruba gezamenlijk overleg gevoerd met de ministers-presidenten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten over buitenlands beleid. Ze spraken onder meer over ontwikkelingen in de Caribische regio.
Lees verder