Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 20 maart 2017

Rijksoverheid: Ploumen ontvangt cheque van kunstenaars voor She Decides

Ploumen ontvangt cheque van kunstenaars voor She Decides
De verkoop van 270 kunstwerken, gemaakt door voornamelijk vrouwelijke kunstenaars uit ongeveer 27 landen, heeft 4897 euro opgeleverd voor She Decides, het initiatief van minister Ploumen (Buitelandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) voor behoud van gezinsplanning voor vrouwen in ontwikkelingslanden. 'Een ontzettend mooie actie en opnieuw een prachtig voorbeeld van hoe vanuit de samenleving -in dit geval door kunstenaars- wordt opgekomen voor essentiële vrouwenrechten', aldus de minister die de cheque vanmiddag in Amsterdam persoonlijk in ontvangst kwam nemen.
Lees verder

Benoeming ambassadeurs
De (Rijks)ministerraad heeft op voorstel van minister Koenders van Buitenlandse Zaken ingestemd met drie ambassadeursbenoemingen. Twee ervan, voor Paramaribo en Santiago de Chile, zijn voorgelegd aan de Rijksministerraad, één ervan, voor Peking, aan de ministerraad. De benoemingen zijn pas definitief als de gastlanden hun goedkeuring eraan hebben verleend.
Lees verder

Koenders steunt EU in sancties op militairen voor inzet chemische wapens in Syrië
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken verwelkomt het besluit van de EU om vier hooggeplaatste militairen sancties op te leggen om hun inzet van chemische wapens tegen de burgerbevolking in Syrië. 'We hebben ons hard gemaakt voor deze extra sancties. Nederland zet zich in voor een rechtvaardig Syrië, waar daders ter verantwoording worden geroepen', aldus Koenders.
Lees verder