Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 24 april 2017

Frankrijk: Binnenkort vier nieuwe ‘berggemeenten’ in de Nièvre

Binnenkort vier nieuwe 'berggemeenten' in de Nièvre
Er zijn nu zesentwintig gemeenten in de Nièvre geclassificeerd als 'zone de montagne'. Chatin, Onlay, Saint-Martin-du-Puy en Lormes komen daar aan het einde van het jaar bij. Vier burgemeesters gelukkig: Éric Jussière, Daniel Martin, Jean-Luc Vieren, en Fabien Bazin. Zij kregen tot hun grote voldoening vorige week een schrijven van Christian Paul, volksvertegenwoordiger van het […] Het bericht Binnenkort vier nieuwe 'berggemeenten' in de Nièvre verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Olivier Wegmann geeft glas een tweede leven
Hij snijdt het glas, zet het lood en speelt met licht. Sinds 2003 woont Olivier Wegmann in Quenne, waar hij glas in lood ontwerpt en herstelt. "In mijn jeugd was ik vier jaar lang een misdienaar in de Kerk van Sauvigny-le-Bois. Ik moet bekennen, dat ik niet erg plichtsgetrouw was. Mijn ogen dwaalden steeds naar […] Het bericht Olivier Wegmann geeft glas een tweede leven verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Een hommage aan Saint-Just, 'de aartsengel van de Terreur'
In oktober wordt de tweehonderdvijftigste geboortedag van deze revolutionair met een groot evenement gevierd. Gestimuleerd door de historicus en schrijver Michel Benoit, zal de Nièvre een mooi eerbetoon geven aan een van haar grootste mannen, geboren in Decize op 25 augustus 1767. Hoe kwam u op het idee om een dergelijk huldebetoon te organiseren? De […] Het bericht Een hommage aan Saint-Just, 'de aartsengel van de Terreur' verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder