Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 6 april 2017

Frankrijk: ‘Hegvlechten’ in de Morvan

'Hegvlechten' in de Morvan
In Ouroux-en-Morvan wordt hard gewerkt aan het onderhoud van de heggen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek, die uniek is in Frankrijk. Op z'n Morvandiaux la pléchie genoemd: 'hegvlechten' of 'tuunen'. Overal in de Morvan zie je het, het maakt niet uit waar je bent, het landschap met z'n heggen, het coulisselandschap. Sommige heggen […] Het bericht 'Hegvlechten' in de Morvan verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Van bank veranderen
Sinds februari is het makkelijker geworden om van bank te veranderen. Er zijn nog maar weinig mensen die de stap gezet hebben, al krijgen de banken wel veel vragen over dit onderwerp. De wet Macron (de huidige presidentskandidaat) uit 2015 vereenvoudigt de overgang van de ene naar de andere bankrekening. Veranderen van bank in vier […] Het bericht Van bank veranderen verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Rabais
Als u in de supermarkt een beetje royaal inkoopt, mag u rekenen op korting. Soms aanzienlijk en soms ook bar weinig, maar toch. Kost bij voorbeeld uw favoriete tandpasta normaal per tube € 2,80, als u drie tubes koopt in de aanbieding, zou de totale prijs wel eens € 7,- kunnen zijn, pardon, ik bedoel […] Het bericht Rabais verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder