Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

dinsdag 4 april 2017

Ons Oranje! Verrassing: Piet de Vries ontvangt nieuw Haasje

Verrassing: Piet de Vries ontvangt nieuw Haasje
Het zat hem al jaren dwars. Waar hij ook zocht: het felbegeerde Haasje - gekregen na zijn enige interland in 1959 - kon Piet de Vries nergens meer vinden. Tijdens Nederland-Italië kreeg hij tot zijn grote verbazing een nieuw exemplaar van de KNVB. Piet de Vries maakte eind jaren '50/begin jaren '60 van de vorige eeuw deel uit van het zo succesvolle Sparta. Hij won twee keer de KNVB Beker en werd ook landskampioen met de Rotterdammers. In 1959 speelde de toenmalige linksbinnen zijn eerste en enige interland. In Bulgarije werd met 3-2 verloren.  — Pietent zijn nieuwe Haasje. Nalaten aan kleinzoon Het verkregen Haasje - het speldje dat spelers na hun debuut van de KNVB krijgen - raakte hij kwijt. En dat terwijl hij het relikwie zo graag aan zijn kleinzoon zou willen nalaten. ''Al hoop ik dat dat nog heel lang gaat duren.''  Dinsdag was De Vries op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij Nederland-Italië en werd hij in de rust door technisch directeur Hans van Breukelen verrast met een nieuw Haasje. Eén die hij niet snel meer zal verliezen. ''Deze bewaar ik onder mijn kussen.'' 
Lees verder

Jubilerende supporters gehuldigd bij Nederland - Italië
Rondom Nederland - Italië werden vier supporters gehuldigd, die onlangs hun jubileuminterland vierden. Diana Schouten, Jurgen Carlquist, Geert Heinen en Paul Buffing werden hiermee bedankt voor hun extreem trouwe support. Uit handen van technisch directeur Hans van Breukelen kregen de fans een officieel wedstrijdshirt uitgereikt van hun jubileuminterland. De shirts waren voorzien van hun naam én een handtekening van Wesley Sneijder – de huidig international met de meeste caps achter zijn naam. Jubilerend Oranje-supporter Jurgen Carlquist krijgt de hartelijke felicitaties van Hans van Breukelen. Jubilea Diana: 200 keer Oranje De oefeninterland Nederland - België in november was voor Diana Schouten haar 200ste interland. De eerste wedstrijd die ze bezocht was Nederland - Ierland op het EK in 1988 in Duitsland. De befaamde laatste groepswedstrijd in Gelsenkirchen, die Oranje met 1-0 won door een kopbal van Wim Kieft. Jurgen: 200 keer Oranje Jurgen Carlquist vierde afgelopen weekend tegen Bulgarije zijn 200ste interland, al kon het Nederlands elftal die helaas niet omlijsten met een overwinning. Zijn eerste wedstrijd was ook op het EK 1988, maar dan een wedstrijd eerder: de 3-1 overwinning op Engeland in Düsseldorf. Geert: 150 keer Oranje Al sinds het WK van 1974 bezoekt Geert Heinen wedstrijden van het Nederlands elftal. Het 0-0 gelijkspel tegen Zweden in Dortmund was zijn allereerste wedstrijd, Nederland - België eind vorig jaar was zijn 150ste interland. Paul: 150 keer Oranje Paul Buffing bereikte bij Nederland - België ook het indrukwekkende aantal van 150 bezochte interlands. Zijn eerste wedstrijd was in 1979, een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen in het Olympisch Stadion die met 1-1 gelijk werd gespeeld. Nederland-Engeland op het EK 1988. Jurgen Carlquist ziet Oranje voor het eerst live aan het werk als de ontketende Marco van Basten de Engelse verdedigers tot wanhoop drijft.
Lees verder

Update Marokko - Nederland
De Marokkaanse voetbalbond heeft de KNVB laten weten de wedstrijd tussen Marokko en het Nederlands elftal te willen verplaatsen naar Agadir. Eerder kwamen de bonden overeen de vriendschappelijke interland – op woensdag 31 mei – in Casablanca te spelen. Op dit moment zijn beide organisaties in gesprek over de locatie en de aftraptijd van het oefenduel.
Lees verder