Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 29 mei 2017

Frankrijk: Leven onder de armoedegrens

Leven onder de armoedegrens
Het 'INSEE' (Institut national de la statistique et des études économiques) heeft zijn cijfers over de armoede gepubliceerd. In de Bourgogne-Franche-Comté leven 354.700 mensen — 13% van de regionale bevolking — onder de armoedegrens met een inkomen lager dan € 1.009 per maand. Het Inkomen is niet het enige criterium dat meetelt. Er is ook […] Het bericht Leven onder de armoedegrens verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

De aalscholver verovert de Nièvre
Hoewel hij altijd aanwezig is geweest in de Nièvre, zien we de aalscholver de laatste tijd overal opduiken. Jean-Louis Bernard vist al zestig jaar in de rivier de Yonne en in de vijvers van Vaux en Baye. De laatste jaren ziet hij een nieuwkomer in dit gebied verschijnen: de aalscholver. "Er zijn er nog niet […] Het bericht De aalscholver verovert de Nièvre verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Het plan tegen 'les zones blanches' in de Yonne
De eerste mast is geplaatst bij Champcevrais Vanaf januari wordt er hard gewerkt aan een mobiel netwerk voor de hele Yonne. Er zijn eenendertig 'witte vlekken' in de Yonne waar geen mobiel bereik is, volgens een onderzoek uit 2016. Tegen het einde van het jaar moeten er nog vijfentwintig andere masten worden geplaatst. De installatie […] Het bericht Het plan tegen 'les zones blanches' in de Yonne verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder