Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 8 mei 2017

Frankrijk: Zeven van de acht departementen van de Bourgogne-Franche-Comté koos voor de FN

Zeven van de acht departementen van de Bourgogne-Franche-Comté koos voor de FN
Marine Le Pen kwam als eerste uit de bus in de eerste ronde van de verkiezingen in de Bourgogne-Franche-Comté op zondag 23 april, met 25,09% van de uitgebrachte stemmen. In 2012 hadden de acht departementen van de Bourgogne-Franche-Comté François Hollande bovenaan staan met 26,56% van de stemmen, net voor Nicolas Sarkozy (26,1%) en Marine Le […] Het bericht Zeven van de acht departementen van de Bourgogne-Franche-Comté koos voor de FN verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

15, 17, 18 of 112?
Wie antwoordt? En waar?  Achter de telefoonnummers van 15, 17, 18 of 112 staan teams van artsen, politieagenten en brandweerlieden die verantwoordelijk zijn voor een snelle reactie in noodsituaties in de hele Nièvre. Deze mannen en vrouwen zijn 24 uur per dag en 365 dagen per jaar beschikbaar. Alle gesprekken en nummers worden opgenomen, ook […] Het bericht 15, 17, 18 of 112? verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Nucléaire: De EDF werd gewaarschuwd voor problemen bij Creusot Forge
De autoriteit op het gebied van nucleaire veiligheid (ASN) heeft achtereenvolgens de EDF (Électricité de France) en Areva (een internationaal Frans industrieconcern dat actief is in de energieopwekking, voornamelijk kernenergie) gewaarschuwd voor kwaliteitsproblemen bij Creusot Forge in de Saône-et-Loire. Bij Creusot Forge wordt de tank voor de kerncentrale in Flamanville (Manche) gemaakt. Maar de twee […] Het bericht Nucléaire: De EDF werd gewaarschuwd voor problemen bij Creusot Forge...
Lees verder