Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 29 mei 2017

Ons Oranje! Kleine Oranjeselectie naar Portugal

Kleine Oranjeselectie naar Portugal
De selectie van het Nederlands elftal die zaterdag 27 mei naar Portugal vertrekt voor een trainingskamp, bestaat uit de twaalf spelers. Het zijn dezelfde spelers die eerder deze week aanwezig waren bij de tweedaagse trainingsstage in Noordwijk. Deze twaalf spelers vertrekken op trainingskamp naar Portugal: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting CP), Bruno Martins Indi (Stoke City), Sergio Padt (FC Groningen), Quincy Promes (Spartak Moskou), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Marten de Roon (Middlesbrough), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV).  Zondagavond 28 mei sluiten de volgende internationals aan: Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) en de Ajacieden Davy Klaassen, Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Joël Veltman en Nick Viergever. Jasper Cillessen (Barcelona) en Nathan Aké (Chelsea) arriveren maandag in Lagos, terwijl Wesley Sneijder zich een dag later in Marokko bij de spelersgroep voegt. Na het duel met Marokko op 31 mei sluiten de overige spelers van de voorlopige selectie – die na het afvallen van Van Ginkel, Janmaat en Locadia uit 28 spelers bestaat – gefaseerd aan. Dit zijn: Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Arjen Robben (Bayern München), Kevin Strootman (AS Roma), Stefan de Vrij (Lazio) en Georginio Wijnaldum (Liverpool). Brede selectie Bondscoach Dick Advocaat: "We kiezen voor een brede selectie omdat de spelers gefaseerd instromen bij Oranje. En het is natuurlijk ook afwachten hoe de internationals uit hun wedstrijden komen."  Na het treffen met Ivoorkust op 4 juni in Rotterdam, maakt bondscoach Dick Advocaat de balans op en formeert hij de spelersgroep die gaat toewerken naar de WK-kwalificatie-ontmoeting met Luxemburg op vrijdag 9 juni. Het Nederlands elftal vertrekt zaterdag 27 mei voor een trainingskamp naar het Portugese Lagos. Woensdag 31 mei staat in Agadir een oefenwedstrijd tegen Marokko op het programma. Eerste Pinksterdag, zondag 4 juni, is Ivoorkust in Stadion Feijenoord de sparringpartner. De aftrap in Rotterdam is om 19.30 uur. Het WK-kwalificatieduel Nederland – Luxemburg wordt gespeeld op vrijdag 9 juni. Deze ontmoeting vindt vanaf 20.45 uur plaats in de Kuip.
Lees verder

Pröpper en Van Ginkel: Altijd samen, maar nooit in Oranje
Davy Pröpper en Marco van Ginkel voetballen al hun hele leven samen en zijn goede vrienden, maar het wachten blijft op hun eerste gezamenlijke optreden in het Nederlands elftal. Ook nu, in de aanloop naar de interlands tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg, lukt het weer niet. Pröpper en Van Ginkel werden beide opgeroepen door de nieuwe bondscoach Dick Advocaat. De eerste meldde zich deze week keurig in het trainingskamp van Oranje in Noordwijk, maar Van Ginkel moest zich met een blessure afmelden. Gaat het er ooit nog van komen, samen in Oranje? Davy Pröpper speelde vier interlands voor Oranje, maar nooit samen met maatje Marco van Ginkel.
Lees verder

Oranje begonnen aan trainingskamp in Portugal
Zondagochtend is Oranje begonnen aan het trainingskamp in Portugal. Tot en met zaterdag worden de tenten opgeslagen in Lagos. Woensdag speelt het team een oefeninterland in en tegen Marokko. Naast de twaalf spelers die eerder deze week een trainingsstage afwerkten in Noordwijk, was ook Wesley Hoedt van de partij. De verdediger meldde zich eerder bij Oranje omdat hij vanwege een schorsing niet in actie zal komen tijdens de laatste competitiewedstrijd van zijn club Lazio. Zondagavond sluiten Vincent Janssen en de Ajacieden Davy Klaassen, Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Joël Veltman en Nick Viergever aan bij Oranje. Maandag en dinsdag wordt er nog getraind op Portugese bodem. Dinsdagavond zal Oranje in het vliegtuig stappen naar Marokko. De oefeninterland in Agadir begint om 19.30 uur (Nederlandse tijd) en wordt live uitgezonden op SBS 6. De warming-up. De doelmannen Sergio Padt en Jeroen Zoet werden onder handen genomen door keeperstrainer Frans Hoek. De eerste training in Portugal werd afgesloten met een positiespel.
Lees verder