Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

dinsdag 16 mei 2017

Rijksoverheid: Koenders verbreedt met bezoek aan India de samenwerking met een van de snelst groeiende economieën te...

Koenders verbreedt met bezoek aan India de samenwerking met een van de snelst groeiende economieën ter wereld
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft met een bezoek aan India de economische en politieke banden aangehaald met het Aziatische land. India heeft 1,3 miljard inwoners en behoort tot de snelst groeiende economieën: naar verwachting is het in 2030 de derde economie van de wereld. De minister bezocht de afgelopen dagen de deelstaat Kerala, en de steden Bangalore en New Delhi. In de hoofdstad sprak hij met zijn ambtsgenoot Sushma Swaraj.
Lees verder

Koenders: stevige juridische basis nodig voor wederopbouw Somalië
De ontwikkeling van de rechtsstaat moet meer aandacht krijgen in de opbouw van Somalië. Dat bepleitte minister Koenders van Buitenlandse Zaken donderdag in Londen tijdens een internationale conferentie over Somalië.
Lees verder

Koenders: nog lange weg te gaan voor gelijke rechten LHBTI's wereldwijd
De 'Amsterdam Rainbow Dress', symbool van protest tegen homofobie, is op woensdag 17 mei 'te gast' bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De jurk, met een doorsnee van 16 meter, is gemaakt van vlaggen van landen waar homoseksuele handelingen nog steeds strafbaar zijn en wordt tentoongesteld op het ministerie ter ere van de International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOT). Woensdagmiddag zal minister Koenders samen met NGO's, mensenrechtenverdedigers en de ambassadeurs van de landen van de zogeheten Equal Rights Coalition op het ministerie stilstaan bij deze belangrijke dag. Koenders houdt dan een toespraak over gelijke rechten voor LHBTI personen wereldwijd. Ook transgender topmodel Valentijn de Hingh is hierbij aanwezig en zal speciaal voor de gelegenheid de jurk presenteren.
Lees verder