Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

woensdag 17 mei 2017

Rijksoverheid: Ploumen na bezoek aan Kenia: She Decides meer nodig dan ooit

Ploumen na bezoek aan Kenia: She Decides meer nodig dan ooit
'She Decides is harder nodig dan ooit.' Dat zei minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) na afloop van een tweedaags werkbezoek aan Kenia, waar ze een aantal programma's voor seksuele gezondheid, gezinsplanning en veilige abortus bezocht. Tijdens de reis werd bekend dat de VS de zogeheten Mexico City Policy nog breder toepast dan aanvankelijk was aangekondigd.
Lees verder

Mensenrechtenrapportage: Nederlandse inzet nog altijd noodzakelijk
Vandaag is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT). Ter ere hiervan is de 'Amsterdam Rainbow Dress', symbool van protest tegen homofobie, vandaag 'te gast' bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De jurk, met een doorsnee van 16 meter, is gemaakt van vlaggen van landen waar homoseksuele handelingen nog steeds strafbaar zijn. Woensdagmiddag 17 mei zal minister Koenders samen met onder andere NGO's, mensenrechtenverdedigers en transgender topmodel Valentijn de Hingh op het ministerie stilstaan bij deze belangrijke dag.
Lees verder

Nederland helpt bij compensatie slachtoffers van oorlogsmisdadiger
Slachtoffers van een Congolese oorlogsmisdadiger krijgen mede dankzij Nederland een financiële genoegdoening voor het leed dat hen is aangedaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hiertoe woensdag een bijdrage toegezegd aan een fonds van het Internationaal Strafhof (ICC) dat slachtoffers van de meest ernstige misdrijven ondersteunt.
Lees verder