Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 19 juni 2017

De verkiezingen in Kenia

Logo

24/7 BZ Informatieservice

 

Geachte heer, mevrouw,

U heeft zich onlangs in het 247 BZ Informatiesysteem geregistreerd. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de veiligheidssituatie in Kenia. Op 8 augustus 2017 zijn er verkiezingen in Kenia. De komende maanden kan dit leiden tot demonstraties en gewelddadigheden. De ambassade wil u daarom graag hieronder een aantal praktische tips geven:

1. Blijf bereikbaar in crisissituaties. Bij een crisis werkt de ambassade nauw samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Laat uw gegevens achter bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.
2. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en lees het reisadvies van Kenia. Volg de berichten van de ambassade, ook op social media zoals Facebook en Twitter (DutchEmbassyKenya / @NLinKenya).
3. Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of via Twitter @247BZ. Na kantoortijden kan 24/7 u, bij noodgevallen, in contact brengen met de ambassade. De ambassade is te bereiken op 020-428 8000.
4. Bij een crisis informeert de ambassade u over de contactpersoon in uw regio. Deze persoon heet een blokhoofd. Blokhoofden zijn Nederlanders die al langere tijd in Kenia wonen en de lokale situatie goed kennen. Zij werken nauw samen met de ambassade. Zij zijn niet in dienst van de ambassade.
5. Door rellen en demonstraties kan het openbaar leven tot stilstand komen. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:
* Zorg voor voldoende drinkwater, houdbaar voedsel en medicijnen.
* Zorg voor voldoende brandstof, kaarsen en zaklampen.
* Zorg voor een geldig paspoort.
6. Beslis zelf op tijd om het land te verlaten als de situatie te gevaarlijk lijkt.
7. Zorg voor een vluchtkoffer. Dit is een koffer die klaarstaat als u opeens moet vertrekken. Bijvoorbeeld met de volgende inhoud:
* kleding en stevige schoenen
* deken of slaapzak, eventueel een luchtbed;
* toiletartikelen;
* taklamp met reservebatterijen;
* draagbare transistorradio met reservebatterijen;
* verbanddoos en medicijnen;
* drinkwater en ingeblikt voedsel voor (minimaal) 72 uur;
* blikopener, borden en bestek;
* indien van toepassing: een reservebril

De Nederlandse overheid doet altijd haar best om Nederlanders in nood zo goed mogelijk te helpen. Er kunnen zich echter situaties voordoen waarbij het voor de ambassade niet mogelijk is om adequate consulaire bijstand te verlenen. Volg daarom altijd het reisadvies op de voet, zodat u op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen.

 

Link naar BZ Informatieservice Uw gegevens bekijken

 

 
 

Download de app:

Link naar BZ Reisadvies Android app 24/7 BZ Reis Android
Link naar BZ Reisadvies iOS app 24/7 BZ Reis iOS