Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

vrijdag 2 juni 2017

Ons Oranje! De aftermovie van Oranje, sfeerbeelden vanuit Agadir

De aftermovie van Oranje, sfeerbeelden vanuit Agadir
Een goal voor Quincy Promes, een treffer voor Vincent Janssen, knalharde tackles en een rode kaart voor Matthijs de Ligt. Op de laatste dag van mei viel er genoeg te beleven tijdens de oefeninterland tussen Marokko en Nederland. En die winst? Die was voor Oranje: 1-2! Alle fans bedankt voor de support! En voor jullie in twee minuten een speciale terugblik op een heet avondje in Agadir. 
Lees verder

Oranje bijna compleet terug in Portugal
Oranje keerde vandaag terug op Portugese bodem, na de 1-2 overwinning in en tegen Marokko. In Lagos sloten er vijf spelers aan bij de selectie, waardoor het Nederlands elftal nu bijna compleet is. Jeremain Lens en Stefan de Vrij zijn de enige spelers die nog ontbreken uit de 28-koppige selectie. Lens komt dit weekend nog in actie met zijn club Fenerbahçe en zal, mits bondscoach Dick Advocaat hem in de selectie laat, dinsdag aansluiten bij Oranje. De Vrij heeft wat last van zijn knie en ondergaat zaterdag een medische check in Rotterdam, om te kijken of hij komende week eventueel kan aansluiten bij Oranje. De spelers die gisteren 45 minuten of langer in actie kwamen, meldden zich vanavond in de Portugese gym in plaats van op het trainingsveld. Met de aangesloten Blind, Klaassen, Robben, Strootman en Wijnaldum stond er desondanks een karrenvracht aan ervaring op het veld; het vijftal alleen al is goed voor 219 interlands. Morgenavond werkt het Nederlands elftal de laatste openbare training af in Portugal. Zaterdag is er nog één besloten oefensessie, in aanloop naar het vriendschappelijke duel tegen Ivoorkust (zondag, 19.30 uur). Zaterdagavond vliegt het team terug naar Nederland. Arjen Robben in duel met Kenny Tete om de bal. Kevin Strootman sloot donderdag aan bij Oranje.
Lees verder

Quincy Promes: het verhaal achter de 'maskoff'
Quincy Promes deed woensdag alsof hij een masker afzette na zijn doelpunt tegen Marokko. De aanvaller legt de betekenis hiervan uit. "Het is ontstaan in Rusland. Wanneer ik daar het veld op ging, deed ik figuurlijk een masker op waardoor ik verander in iemand die altijd wil winnen", vertelt Promes. "Het is net als in de film The Mask waarin de hoofdrolspeler met masker een compleet ander persoon is."Promes vindt het leuk hoe er op zijn juichen is gereageerd. "Ik heb veel leuke reacties gekregen. Het is een soort entertainment. Iemand nadoen met juichen, ga ik niet doen. Mijn manier van juichen moet uniek zijn." Mocht hij echter scoren tegen Ivoorkust of Luxemburg, belooft hij op een andere manier te gaan juichen.
Lees verder