Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 5 juni 2017

Ons Oranje! Wesley Sneijder evenaart Van der Sar

Wesley Sneijder evenaart Van der Sar
Wesley Sneijder heeft zondagavond Edwin van der Sar geëvenaard als het gaat om gespeelde interlands voor het Nederlands elftal. De invalbeurt van de middenvelder tegen Ivoorkust betekende zijn 130e interland, evenveel als Van der Sar. Vrijdag kan Sneijder alleen recordinternational worden, als hij tegen Luxemburg in actie komt. Zijn loopbaan in Oranje startte op 30 april 2003 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal (1-1). Sneijder viel toen in voor Phillip Cocu. Sindsdien speelde hij in 2004, 2008 en 2012 een Europees kampioenschap en in 2006, 2010 en 2014 wereldkampioenschappen. Op het WK in 2010 werd Sneijder met het Nederlands elftal tweede, in 2014 derde.
Lees verder

Oranje beleeft fijne avond tegen Ivoorkust
Heel veel beter kon de oefeninterland tegen Ivoorkust niet verlopen. Het keurkorps van uittredend ad-interim Fred Grim won met eclatante cijfers (5-0), Oranje bleef op het eerste oog blessurevrij én Wesley Sneijder meldde zich naast recordinternational Edwin van der Sar. Zo bleef De Kuip een haast onneembare vesting voor andere landen. De laatste 22 wedstrijden werden door Oranje niet verloren als het in Rotterdam-Zuid speelde. Fred Grim greep de laatste oefenwedstrijd voor het WK-kwalificatieduel met Luxemburg aan om veel spelers speeltijd te gunnen. In vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Marokko (2-1) stonden 8 nieuwe spelers in de basis. Alleen Joël Veltman, Memphis en Vincent Janssen behielden hun basisplaats. Veltman en Memphis vieren het eerste doelpunt van de verdediger in Oranje. Jasper Cillessen kreeg onder de lat de voorkeur boven Jeroen Zoet en het centrale duo bestond uit Joël Veltman en Bruno Martins Indi. 'Instromers' als Arjen Robben, Davy Klaassen en Kevin Strootman mochten vanaf de eerste minuut starten. Opening De historie tussen beide landen is met één eerdere ontmoeting bescheiden, de herinnering heerlijk zoet. Op het WK 2006 in Duitsland won Oranje met 2-1, door treffers van Robin van Persie en Ruud van Nistelrooy. De opening voor het Nederlands elftal was meer dan prettig. Joël Veltman werd bij Oranjes eerste hoekschop volledig vrijgelaten en kopte via hoofd en schouder raak: 1-0. Het betekende zijn eerste interlanddoelpunt in 16 interlands.   Na een half uur kwam de thuisploeg al op 2-0. Vincent Janssen werd gevloerd door de Ivooriaanse doelman, Arjen Robben schoot vanaf elf meter raak. Nog geen vijf minuten later kon De Kuip opnieuw juichen, toen Ivoorkust Veltman weer over het hoofd zag. Een 3-0 voorsprong halverwege: ongekende weelde voor Oranje. Ook Vincent Janssen scoorde tegen Ivoorkust. Vertrouwen Het broze Nederlands elftal tankte zodoende een flinke dosis vertrouwen. Na de oefenzege in Adadir, afgelopen woensdag, was dit de tweede opsteker binnen een week. En de perfecte aanloop naar de seizoenafsluiting van komende vrijdag tegen Luxemburg. In een ontspannen tweede helft waren er kansen op meer treffers. Zo miste Janssen een opgelegde mogelijkheid en krulde Memphis een schot op de lat. Vlak voordat hij naar de kans werd gehaald maakte Davy Klaasen wél de 4-0. Hierna werd hij vervangen door Wesley Sneijder, die met zijn 130e interland recordinternational Edwin van der Sar evenaarde. Ook Vincent Janssen pikte zijn treffer nog mee en in de slotfase wist Cillessen zich nog te onderscheiden met een puike redding. Ook voor hen dus een meer dan fijne avond. Statistieken Nederland - IvoorkustBekijk hier de statistieken van het duel.
Lees verder

Fred Grim: 'Periode goed doorgekomen'
Fred Grim zat tegen Ivoorkust voor de derde en laatste keer als bondscoach op de bank. Na het ontslag van Danny Blind als keuzeheer nam Grim het ambt tijdelijk over, totdat Dick Advocaat zijn taak komende week oppakt. Grim sloot af met een zalige zege: 5-0. Grim opende het drieluik als ad-interim bondscoach nog met een nederlaag tegen Italië, maar won vervolgens van Marokko en Ivoorkust. Vanaf dinsdag, als Oranje de voorbereiding op de wedstrijd tegen Luxemburg begint, schikt Grim zich weer in de rol van assistent. Opsomming Of er veel waarde moet worden gehecht aan de ruime zege tegen de Afrikanen, werd de bondscoach gevraagd voor de camera van SBS 6. Grim startte een opsomming. "We zijn als ploeg tien dagen bij elkaar geweest. Hebben goed met elkaar kunnen werken. In die periode hebben we twee keer gewonnen. Dat geeft veel vertrouwen en daarnaast hebben spelers hun doelpunt meegepakt. Dat zijn allemaal positieve zaken." Toch was het niet alleen maar hosanna tegen Ivoorkust. Zeker in de openingsfase maakte Oranje geen bijster sterkte indruk. "We begonnen de wedstrijd niet goed. Maar de tweede fase van de eerste en tweede helft was wel heel goed. Hierin creëerden we veel kansen en maakten we de doelpunten." Opvolger  Grim zet na de 5-0 dus weer een stapje opzij. Direct na afloop kreeg hij zijn opvolger al aan de lijn. "Het gaat erom dat we deze periode goed zijn doorgekomen. En vanaf nu draait het alleen nog maar om Luxemburg. Daar gaat het om."  
Lees verder