Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zaterdag 3 juni 2017

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bij doorsteken dam tussen Waal en Millingerwaard

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bij doorsteken dam tussen Waal en Millingerwaard
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven geeft op woensdag 31 mei het startsein voor het doorbreken van de dam tussen de Waal en de Millingerwaard. De staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, is bij de openingsbijeenkomst aanwezig.
Lees verder

Koning en Koningin bezoeken Noordoost Flevoland
Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 29 juni 2017 een streekbezoek aan Noordoost Flevoland. De Koning en Koningin bezoeken de plaatsen Urk, Nagele en Dronten. Het voormalige eiland Urk heeft een rijke geschiedenis als vissersplaats en ontwikkelt zich als kenniscentrum voor de maritieme sector. De rest van het gebied is nieuw land dat door inpoldering is gecreëerd. Dit gebied heeft van oorsprong een sterk agrarisch karakter en hecht waarde aan innovatieve en duurzame landbouw en voedselproductie. Noordoost Flevoland is toonaangevend als leverancier van windenergie. Toch kent de streek ook uitdagingen: na een halve eeuw zijn sommige dorpen en woonkernen toe aan een kwaliteitsimpuls.
Lees verder

Koningin Máxima bezoekt Vietnam voor toegang tot financiële diensten
Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni de Socialistische Republiek Vietnam in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Vietnam ontwikkelt een 'nationale strategie voor inclusieve financiering' voor goede, betaalbare en duurzame toegang tot financiële diensten. Hiermee kan de economische positie en ontwikkeling van de bevolking verbeterd worden.
Lees verder

Geen opmerkingen: