Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 5 juni 2017

Rijksoverheid: Koenders roept Turkije op aanbevelingen Raad van Europa op te volgen

Koenders roept Turkije op aanbevelingen Raad van Europa op te volgen
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft Turkije opgeroepen de aanbevelingen van de Raad van Europa op te volgen. Hij uitte daarnaast zijn zorgen over de Turkse kritiek op rapporten van de Venetië-commissie, een adviesorgaan van de Raad van Europa. Koenders deed dat vrijdag tijdens een bijeenkomst van het Comité van Ministers van de Raad van Europa op Cyprus.
Lees verder

Nederland tevreden met inzet EU voor onderhandelingen Brexit
De 27 landen van de EU zijn maandag tot definitieve en gedetailleerde richtsnoeren gekomen voor de onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk. Ook hebben de lidstaten de Europese Commissie maandag formeel tot onderhandelaar aangewezen. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is tevreden met de overeengekomen inzet, die nu tot in details is uitgewerkt.
Lees verder

Koenders onderschrijft advies: ambassades hebben versterking nodig
Er is extra geld nodig om de capaciteit van Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland op peil te brengen. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken onderschrijft deze conclusie van de Adviesraad voor Internationale Vraagstukken (AIV) in het rapport De Vertegenwoordiging van Nederland in de Wereld.
Lees verder