Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

donderdag 6 juli 2017

20th Anniversary of the Establishment of the Hong Kong SAR

20th Anniversary of the Establishment of the Hong Kong SAR
Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli as vinden in Hong Kong manifestaties plaats in het kader van "20th Anniversary of the Establishment of the Hong Kong SAR". U dient rekening te houden met mogelijke verkeersopstoppingen en wegomleidingen vanwege veiligheidsmaatregelen. Het publiek transport kan hierdoor ernstige vertragingen oplopen. Ook wordt U geadviseerd plekken te vermijden waar samenscholing van grote groepen mensen plaatsvinden dit met het oog op eventuele ongeregeldheden.
Lees verder

Consulaire team Sydney bezoekt Brisbane voor paspoortaanvragen
Paspoortaanvragen in Australië dienen normaliter op afspraak op het Nederlands Consulaat-Generaal te Sydney worden ingediend.
Lees verder

Gebruik Nederlands rijbewijs in Spanje
Op vragen van Nederlanders in Spanje die worden geconfronteerd met tegenstrijdige informatie van lokale autoriteiten over het gebruik van een Nederlands (EU-) rijbewijs, informeert de Ambassade u graag als volgt:   Nederlanders woonachtig in Spanje kunnen gebruik (blijven) maken van hun Nederlandse rijbewijs tot het einde van de geldigheid van dit rijbewijs:...
Lees verder

Vacature lokale medewerker cultuur ambassade Ankara
De Nederlandse ambassade in Ankara zoekt met ingang van 1 september 2017 een lokale medewerker Culturele Zaken. De volledige functieomschrijving kunt u opvragen via ank-pcz@minbuza.nl. Belangstellenden worden verzocht hun sollicitatie (CV en motivatie) uiterlijk zondag 6 augustus per email aan te leveren via ank-pcz@minbuza.nl.
Lees verder

Nieuwe locatie Honorair Consulaat in Gdańsk
Per 1 juli 2017 verhuist het Honorair Consulaat in Gdańsk naar een nieuwe locatie.
Lees verder

JIT-landen kiezen Nederland voor vervolging neerhalen MH17
De vervolging van verdachten voor het neerhalen van vlucht MH17 kan in Nederland plaatsvinden. Dat hebben de landen wiens opsporingsautoriteiten samenwerken in het Joint Investigation Team (JIT) - Australië, België, Maleisië, Oekraïne en Nederland - gezamenlijk besloten. Het strafrechtelijk onderzoek dat het JIT uitvoert, is nog in volle gang. Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) zal op het daartoe geschikte moment passende beslissingen over strafvervolging nemen. De nationale vervolging in...
Lees verder

VK - Pilot aanvragen Nederlands reisdocument in Edinburgh verlengd
Op 5 september 2016 is een pilot gestart waarbij Nederlanders de mogelijkheid werd geboden om bij VFS Global in Edinburgh hun Nederlandse reisdocument te vernieuwen. Heeft u nog geen Nederlands reisdocument in uw bezit? Vanaf 17 juli 2017 wordt deze pilot uitgebreid en kunnen Nederlanders ook bij VFS Global in Edinburgh terecht voor een eerste aanvraag.
Lees verder

Alle verzoeken en kwesties in verband met de landbouw en voedingsindustrie worden geïntegreerd met het economische werk van de ambassade.
Vanaf 1 augustus 2017 zullen alle verzoeken en kwesties in verband met de landbouw en voedingsindustrie worden geïntegreerd met het economische werk van de ambassade. Stuur vanaf dan alstublieft uw vragen naar zag-ea@minbuza.nl of bel +385 (1) 4642230/235
Lees verder