Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 31 juli 2017

Ons Oranje! Oranje zakt een plaats op FIFA-ranking van juli

Oranje zakt een plaats op FIFA-ranking van juli
Het Nederlands elftal heeft een plaats moeten prijsgeven op de nieuwste FIFA-wereldranglijst die donderdag is gepubliceerd. Oranje staat deze maand met 782 punten op de 32e plaats. Nederland werd gepasseerd door Democratische Republiek Congo dat met liefst elf posities winst een reuzensprong maakte. Duitsland en Joachim Löw na twee jaar weer koploper. Duitsland is door de recente winst op de Confederations Cup voor het eerst in twee jaar weer de nieuwe nummer één van de wereld. De ploeg van bondscoach Joachim Löw komt van plaats drie en lost Brazilië af op de toppositie. Argentinië staat als derde genoteerd. Laagste positie Nederland koesterde lange tijd een vaste positie in de top-tien, maar maakte vanwege de slechte resultaten de afgelopen twee jaar een vrije val. Het dieptepunt beleefde Oranje in april van dit jaar toen de ploeg wegzakte naar de 32e plaats, de laagste positie ooit sinds de FIFA-ranking in het leven is geroepen. Vorige maand klom Nederland weer een plaats, maar moet die nu weer prijsgeven ondanks tweemaal 5-0 winst in de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. Ook Frankrijk, eerstvolgende tegenstander van Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland, staat op de nieuwste wereldranglijst lager genoteerd dan vorige maand. Les Blues zakten drie plaatsten naar nummer negen. Zweden daarentegen klom dankzij de zege op Frankrijk van de 34e naar de 18e plaats en passeerde Nederland. Ook Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg boekten winst. De volgende FIFA-ranking wordt op 10 augustus gepubliceerd. Tegenstanders Oranje in WK-kwalificatie PlaatsLandVerschil  in ranking met vorige maand9.Frankrijk-318.Zweden+1654.Bulgarije+671.Wit-Rusland+12135.Luxemburg+10 FIFA-rankingBekijk de complete FIFA-ranking van 6 juli 2017.
Lees verder

De roots van Stefanie van der Gragt en Wesley Hoedt
Zij staat bij de OranjeLeeuwinnen in het hart van de verdediging, hij heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam staan voor het keurkorps van bondscoach Dick Advocaat. Maar Stefanie van der Gragt en Wesley Hoedt hebben meer dan alleen het Oranjeshirt gemeen. Ooit speelden ze samen in een een jeugdteam van Reiger Boys. Voormalig jeugdtrainer Jordy van Eekelen blikt terug op de tijd waarin de huidige internationals samenspeelden. "Stefanie was altijd heel erg gedreven, heel fanatiek. Ze deed echt niet onder voor de jongens." Wesley Hoedt Die woorden worden beaamt door Hoedt. "Stefanie deed altijd met de jongens mee. We zijn in die jaren bijna altijd kampioen geworden. Dat geeft wel aan dat ze goed kon voetballen. Stefanie van der Gragt en Wesley Hoedt in het shirt van Reiger Boys.  
Lees verder

Wesley Hoedt hoopt in 2018 op kortere vakantie
Over precies een maand speelt het Nederlands elftal de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Oranje heeft in Parijs een goed resultaat nodig om de kansen op plaatsing voor de eindronde gaaf te houden. Lazio Roma-verdediger Wesley Hoedt kijkt er al naar uit. Het wereldkampioenschap in Rusland – volgende zomer – was meer dan eens onderwerp van gesprek tijdens de vakantie van Hoedt. "Ik zei al tegen mijn vriendin: 'geniet er maar van, want wat mij betreft hebben we volgend jaar een veel kortere vakantie'. Vanwege het WK. Dat is natuurlijk wel het doel. Zij maakte al de grap om volgend jaar dan maar door Rusland te reizen. Zou mooi zijn als het zover komt." De verdediger die eerder dit jaar onder Danny Blind zijn debuut in Oranje maakte, staat in de Italiaanse hoofdstad vlak voor de tweede training van de dag. "Het is hier 36 graden, dus lekker warm. Ach, je went eraan. Met mij gaat het goed. Ik ben iets later aangesloten bij de groep, omdat we in juni nog interlands met Oranje speelden. Maar het gaat de goede kant op met mijn fitheid." Belangrijke wedstrijden Met Lazio bereid hij zich voor op de start van het seizoen. "De serieuze oefenwedstrijden komen er nu aan en we spelen ook om de Italiaanse Supercup. Direct daarna is de start van de competitie, gevolgd door de wedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije. Veel belangrijke wedstrijden aan het begin van het seizoen dus. Ik heb er zin in."
Lees verder