Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

vrijdag 7 juli 2017

Rijksoverheid: Koenders wil VN-sancties tegen mensensmokkelaars in Libië

Koenders wil VN-sancties tegen mensensmokkelaars in Libië
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken vindt dat de Verenigde Naties sancties moeten inzetten in de strijd tegen mensensmokkel en -handel via Libië. Door leiders van criminele organisaties die betrokken zijn bij mensenhandel op een sanctielijst te plaatsen, wordt het mogelijk hun financiële tegoeden te blokkeren en het ondersteunen van dergelijke organisaties met economische middelen te verbieden.
Lees verder

Verklaring minister Ploumen principe akoord EU-Japan
Het principe akkoord waarover de Europese Commissie en Japan nu spreken bevat voor Nederland een aantal belangrijke afspraken. Tegelijkertijd zijn andere essentiële punten, zoals een moderne, transparante en onafhankelijke investeringsbescherming, nog niet geregeld. Daarom wachten we met een oordeel totdat alle punten zijn uitonderhandeld. Uiteraard zullen we hierover de komende tijd uitvoerig met de Commissie van gedachten over wisselen, onder meer in de raad van Europese handelsministers. De Commissie heeft aangekondigd dat de teksten van het principe akkoord binnenkort online worden gepubliceerd. Deze vorm van transparantie, die aan iedereen inzage biedt, wordt toegejuicht. Op die manier kunnen alle betrokken burgers, organisaties, ondernemingen e.a. hun visie geven op wat nu ter tafel ligt.
Lees verder

Minister Ploumen op popfestival Hamburg: steun She Decides!
Op een groot festival met een reeks popsterren vanavond in Hamburg heeft minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zojuist een oproep gedaan voor wereldwijde steun aan She Decides. 'In veel landen hebben vrouwen geen zeggenschap over hun eigen lichaam. Maar elke vrouw heeft het recht daarover zelf te beslissen. Dat is waar She decides over gaat,' aldus Ploumen aan de vooravond van de G20 in Hamburg waar wereldleiders komend weekend grote mondiale problemen bespreken.
Lees verder