Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zondag 16 juli 2017

Rijksoverheid: Minister Blok ondertekent MH17-verdrag met Oekraïne

Minister Blok ondertekent MH17-verdrag met Oekraïne
Minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft vandaag met zijn Oekraïense ambtsgenoot minister Petrenko een bilateraal verdrag ondertekend voor internationale juridische samenwerking met betrekking tot MH17. Met het verdrag wordt geregeld dat de vervolging van de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 ten behoeve van alle 298 slachtoffers van de ramp kan plaatsvinden. Daarmee krijgen alle nabestaanden dezelfde rechten in een Nederlands proces.
Lees verder

Ambassadeursbenoeming Bosnië-Herzegovina
De ministerraad heeft op voorstel van minister Koenders van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van Reinout Vos tot ambassadeur in Bosnië-Herzegovina, met standplaats Sarajevo. De benoeming wordt definitief als het gastland er goedkeuring aan heeft verleend.
Lees verder

Ploumen naar New York en Washington
Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) presenteert morgen bij de VN in New York de Nederlandse voortgang van de Global Goals (SDG's). Deze doelen, in 2015 overeengekomen door de 193 lidstaten van de VN, hebben als belangrijkste ambitie het uitbannen van extreme armoede in de wereld in 2030. Ze hebben een universeel karakter, wat wil zeggen dat elk land – dus arm en welvarend - hier werk van maakt, zowel in eigen land als bij het ondersteunen van ontwikkelingslanden.
Lees verder