Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

vrijdag 21 juli 2017

Rijksoverheid: Verklaring minister Koenders over herdenking MH17

Verklaring minister Koenders over herdenking MH17
Het is vandaag drie jaar geleden dat de 298 inzittenden van MH17 begonnen aan wat hun laatste reis zou blijken te zijn. Er is veel gebeurd sinds die zwarte dag, meerdere jaren zijn verstreken, maar het verdriet, de wanhoop en de frustratie na het verlies van zoveel levens blijven altijd. Dat vergeten we geen moment. Het monument dat vandaag geopend is geeft ruimte voor het verdriet van de nabestaanden en de herinnering aan de slachtoffers. Het is ongelofelijk belangrijk dat dit monument er nu is. Ik heb diep respect voor de mensen die hier een boom hebben geplant ter ere van hun dierbare. Respect voor de moed die ze hebben getoond om hun leven weer op te pakken. Het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van de aanslag op de MH17 is nog in volle gang en ik spreek mijn volle vertrouwen uit in het Joint Investigation Team dat het onderzoek uitvoert. Inmiddels is besloten dat de daders zullen worden berecht in Nederland en dat de vervolging kan rekenen op hechte en blijvende internationale steun en samenwerking. Er bestaat een breed internationaal draagvlak voor het vervolgen en berechten van de daders. Dit is en blijft de hoogste prioriteit van het kabinet.
Lees verder

Koenders tevreden met toekenning schadevergoeding in zaak Arctic Sunrise
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is tevreden met de definitieve uitspraak van het arbitraal tribunaal in de zaak over de Arctic Sunrise. Het tribunaal maakte vandaag de hoogte van de schadevergoeding bekend die Rusland aan Nederland moet betalen. Het tribunaal oordeelde eerder al dat Rusland onrechtmatig handelde toen het in 2013 het Greenpeace-schip vastlegde en de bemanning arresteerde. Nederland heeft Rusland inmiddels gevraagd het bedrag te betalen.
Lees verder

Zware aardbeving tussen Griekse en Turkse kust
Bij een zware aardbeving in Griekenland en Turkije vrijdag kort na middernacht zijn twee mensen om het leven gekomen. Ook zijn er zeker 120 gewonden. Het epicentrum van de beving, met een kracht van 6,7 op de Schaal van Richter, wasin de buurt van de Turkse badplaats Bodrum. Het Griekse eiland Kos werd het zwaarst getroffen.
Lees verder