Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

vrijdag 7 juli 2017

Zondag 9 juli in de Nederlandse Kerk | Sunday at the Dutch Church London
Greetings! 

DERDE ZONDAG VAN DE ZOMER
9 juli 2017
 
Niet voor geleerden, maar voor onmondigen weet Jezus zich geroepen. Mensen die, hoe dan ook, aan het leven te kort komen. Hij wil hen bevrijden van een last van eindeloze wettelijke regels waaraan zij nooit zullen kunnen voldoen. Zijn Schriftgeleerde tegenstanders schelden hem daarvoor uit als een naïeve dwaas. Hij neemt dat voor lief door met ditzelfde woord zijn missie samen te vatten: nederige liefde. Zo ervaart hij zelf althans zijn missie om 'onmondigen' op de schouders te nemen. Zo te leven met dit zachte juk en deze lichte last geeft hem rust. Daarom gunt hij dat ook anderen en zet zich daar voor in.

U bent van harte welkom om met ons mee te vieren. 

Hans Uytenbogaardt leidt de dienst, David Titterington speelt op het orgel. 
 
StichtingsZondag BBQ 
Op zondag 23 juli viert de Dutch Church haar 467e verjaardag met een BBQ. All welcome.


Diaconie Juli 2017
Koning Willem Fonds
Stelt u zich voor dat...
 - u jaren geleden naar Engeland verhuisde. Uw partner begon een eigen business. De zaken gingen best goed. Maar afgelopen jaar bleek uw partner ziek. Hij kwam te overlijden. Er bleek geen spaar-geld opgebouwd en geen geld voor een begrafenis.... - u 50 jaar in Engeland woont, leeft van een pensioentje, maar dat nét als de wasmachine kapot gaat, ook de boiler stopt... u komt geld tekort, maar kunt dit nergens lenen...
 - u al jaren dakloos door Londen zwerft. Ziek, maar zonder aanspraak op medische zorg, want officieel geen Brit. Eigenlijk wilt u het liefste terug naar Nederland... 

Sinds 1874 zet het Koning Willem Fonds zich in voor Nederlanders (en hun partners en/of kinderen) die in het VK wonen en het zelf (even) niet meer redden. Het fonds is een financieel vangnet wanneer in tijden van tegenslag onverwachte, onvermijdelijke kosten de financiële draagkracht te boven gaan en er geen enkele andere mogelijkheid lijkt te zijn. Jaarlijks keert het Koning Willem Fonds ca. 30 uitkeringen uit aan hen die huur, levensonderhoud of medische kosten niet meer kunnen betalen. 

Een bestuur van trustees zorgt voor een effectieve besteding van de middelen. Een uitvoerend coördinator zorgt dat de hulp terecht komt waar de nood het hoogst is. Het Koning Willem Fonds is mede afhankelijk van giften. Daarmee kan zij het verschil in een mensenleven maken. De diaconie beveelt de collecte van harte aan!


Anne Bos, trustee Koning Willem Fonds

 Donatie Diaconie
undefined

Diaconie Juli 2017
Koning Willem Fonds

U kunt nu via deze donatie knop makkelijk aan het maandelijkse goede doel meedoen en een bijdrage overmaken. De diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan. 
Alvast bedankt.

SAVE THE DATES
Dutch Church
StichtingsZondag
BBQ
11:00- 15:00
Herman van Veen
18:30- 20:00
 

 Kerkdienst
De kerkdienst 
is live te volgen op internet via 
Klik Hier voor de orde van dienst 

Parkeren
U kunt parkeren in Finsbury Circus.
NCP kunt u vinden op Finsbury square en Barbican Centre. 
In Austin Friars is een parkeerplaats voor minder-validen. U heeft hier een vergunning voor nodig. 

Voor meer informatie over parkeren: Kerkelijk Bureau 
020 7588 1684

 Austin Friars Forum


THE DUTCH CHURCH AT AUSTIN FRIARS
WAS FOUNDED BY REFUGEES, AND HAS BEEN LOCATED IN THE HEART OF THE CITY OF LONDON SINCE 1550, WHEN IT RECEIVED A ROYAL CHARTER FROM KING EDWARD VI. 

The Dutch Church has been an open and welcoming place ever since, where values like individual freedom and respect have been celebrated throughout the years. The Dutch Church is still a place of religious worship known for its liberal values today. In 2016 the first same-sex wedding in a British church was confirmed in the Dutch Church.

 Quick Links


 Online
466 jaar Nederlandse Kerk, Vier dit met ons mee en like ons op Facebook, volg ons ook op Twitter.
Bezoek onze website om op de hoogte blijven van al onze activiteiten.
 


Nederlandse Kerk
7 Austin Friars
London
EC2N 2HA
United Kingdom

T + 44 20 7588 1684