Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 28 augustus 2017

Frankrijk: Hoe ziet de Nièvre er in 2050 uit?

Hoe ziet de Nièvre er in 2050 uit?
Minder jongeren, meer senioren, van wie een kwart ouder dan 75 is en een inwonersverlies van ongeveer 8%. Dat is het profiel voor de Nièvre in 2050. Volgens een demografische onderzoek van het 'Institut national de la statistique et des études économiques' (INSEE) zal Frankrijk vergrijzen en zal het inwoneraantal toenemen. Over dertig jaar zouden […] Het bericht Hoe ziet de Nièvre er in 2050 uit? verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Het platteland wil breedband internet
Toegang tot glasvezel is het doel van het project 'Yonne numérique' van de nieuw gekozen gedeputeerden. Christian Carrière (Directeur de la société publique BFC numérique): "Dit is het moment om toe te slaan. We moeten nu spijkers met koppen slaan." Gisteren is in Auxerre het eerste 'glasvezelforum' georganiseerd met alle digitale partners. Aanwezig waren regionale […] Het bericht Het platteland wil breedband internet verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Het Amerikaanse ziekenhuis in Saint-Parize-le-Châtel 100 jaar later
40.000 bedden De verbinding tussen de lokale geschiedenis en die van de Verenigde Staten werd in Saint-Parize-le-Châtel van 23 tot en met 25 juni herdacht, met de herinnering aan een gigantisch militair ziekenhuis gebouwd aan het einde van de eerste wereldoorlog. Eén van de grootste Amerikaanse ziekenhuizen in Europa, met ongeveer 700 barakken op 300 […] Het bericht Het Amerikaanse ziekenhuis in Saint-Parize-le-Châtel 100 jaar later verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Geen opmerkingen: