Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

woensdag 27 september 2017

Paspoortdagen in Chicago van 6-12 november 2017

Paspoortdagen in Chicago van 6-12 november 2017
De consulaire afdeling van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Washington D.C.,  in samenwerking met het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden te Chicago, zal van 6-12 november een mobiel station gebruiken om paspoortdagen te houden op het Consulaat-Generaal te Chicago, 303 East Wacker Drive, Suite 2600, Chicago, Illinois 60601.
Lees verder

Pinnen in Peru
Nederlanders en Nederlandse toeristen in Peru opgelet: Vanwege technische veranderingen in het computersysteem bij de Peruaanse bank Banco de Crédito del Perú (BCP), is het pinnen met een Nederlandse bankpas slechts eenmaal per maand mogelijk voor een maximaal bedrag van 700 Soles (ongeveer 180 Euro). Bij de banken Globalnet, Scotiabank en BBVA Continental kunt u meerder keren per maand pinnen met een maximum bedrag van 400 Soles (ongeveer 100 Euro) per transactie.
Lees verder

Registratie bij Ambassade en Honorair consulaat
Reist u naar het buitenland of vestigt u zich daar voor langere tijd? Blijf dan op de hoogte van de veiligheidssituatie ter plaatse door u te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan wordt u geïnformeerd als de veiligheidssituatie in een land verandert. Er zijn twee mogelijkheden om u te registreren. De twee verschillende registraties zijn niet aan elkaar gekoppeld. U wordt alleen benaderd voor het doeleinde waarvoor u zich heeft geregistreerd....
Lees verder

Sluitingsdagen consulaire afdeling ambassade Peking
De consulaire afdeling van de ambassade zal gesloten zijn op onderstaande dagen.
Lees verder

Aan alle Nederlanders die zich op Bali bevinden, of van plan zijn daarnaartoe te gaan
De Nederlandse ambassade roept Nederlanders in Bali op alert te blijven en zich te registreren bij het 24/7 Contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Invoering online afspraak systeem voor consulaire afdeling Dar es Salaam, 2017
Vanaf maandag 2 oktober 2017 gaat de consulaire afdeling in Dar es Salaam werken met een online afspraak systeem. Om een aanvraag te doen voor een paspoort, reisdocument, consulaire declaratie, DigiD, legalisatie (van handtekening) en machtiging voorlopige verblijfsvergunning (MVV), moet de aanvrager een afspraak maken via de volgende website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/tanzania/over-ons/ambassade-in-dar-es-salaam. Zonder afspraak kunnen wij u niet assisteren. Het online afspraak...
Lees verder

Volkskrant interview Jaime de Bourbon
"Ik zit hier op Mars": een Volkskrant interview met ambassadeur Jaime de Bourbon de Parme. Zie link
Lees verder

Ambassade in Bangkok van 25 december tot en met 1 januari gesloten
De Nederlandse ambassade in Bangkok is van 25 december 2017 tot en met 1 januari 2018 gesloten.
Lees verder