Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zaterdag 30 september 2017

Rijksoverheid: Koenders positief over tijdelijk bestand met ELN en vooruitgang vredesproces in Colombia

Koenders positief over tijdelijk bestand met ELN en vooruitgang vredesproces in Colombia
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag in Den Haag met zijn Colombiaanse ambtgenoot, María Ángela Holguín Cuéllar, de voortgang van het vredesproces in Colombia besproken. Nederland is actief betrokken bij dat proces. Zowel bij de uitvoering van het vredesakkoord met de FARC als bij de vredesonderhandelingen tussen de Colombiaanse regering en guerillabeweging ELN speelt Nederland een ondersteunende rol.
Lees verder

Koenders: eindelijk onderzoek in Jemen
Op aandringen van Nederland en een internationale coalitie komt er een internationaal en onafhankelijk onderzoek naar schendingen van het internationale recht naar aanleiding van het gewapend conflict in Jemen dat in september 2014 begon. Hierover is vrijdagmiddag in de VN-Mensenrechtenraad in Genève na lang beraad een resolutie aangenomen.
Lees verder

Kabinet gaat door met wereldwijde inzet waterexperts
De speciale teams die Nederland wereldwijd inzet voor advies aan landen hoe deze zich beter kunnen beschermen tegen waterrampen, blijven ook de komende jaren actief. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) hebben de financiering van de 'Dutch Risk Reduction' (DRR) teams gecontinueerd voor de duur van 3 jaar.
Lees verder