Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

woensdag 20 september 2017

Rijksoverheid: Koenders vraagt VN-steun voor wederopbouw Sint Maarten

Koenders vraagt VN-steun voor wederopbouw Sint Maarten
De ministers van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en het Koninkrijk der Nederlanden hebben in New York met de vertegenwoordigers uit de getroffen Caraïbische regio en de VN-instellingen overlegd over de verwoesting die orkaan Irma heeft achtergelaten. Besloten werd er samen alles aan te doen wat mogelijk is om de mensen die door de orkaan zijn getroffen, te helpen met noodhulp en wederopbouw. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken sprak daartoe maandag namens de vier landen van het Koninkrijk de hoop uit dat de VN snel en flexibel zal inspelen op de behoeftes van de bevolking. 'In deze tijden is er geen tijd voor bureaucratie', aldus Koenders.
Lees verder

Krachtig buitenlandbeleid blijft essentieel
Een sterke positie van Nederland in een veilige en welvarende wereld vergt ook de komende jaren grote inspanningen. Dat benadrukt minister Koenders van Buitenlandse Zaken op Prinsjesdag. Het kabinet wijst in de begroting onder andere op aanslagen in Europa, de slepende strijd in Syrië en Irak, ontwikkelingen in Turkije, de toegenomen onvoorspelbaarheid van bondgenoten, de dreiging vanuit Noord-Korea en aanhoudende migratiestromen die zich blijven verplaatsen.
Lees verder

Rol van families terugkerende ISIS-strijders onder de loep
De internationale samenwerking bij de terugkeer van families van ISIS-strijders moet worden versterkt. Nederland en de Verenigde Staten gaan hiervoor in het Global Counterterrorism Forum (GCTF) het voortouw nemen.
Lees verder