Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zondag 17 september 2017

Rijksoverheid: Minister-president Rutte en ministers Koenders en Ploumen bij opening 72e Algemene Vergadering VN

Minister-president Rutte en ministers Koenders en Ploumen bij opening 72e Algemene Vergadering VN
Minister-president Rutte neemt van 19 tot en met 21 september deel aan de opening van de 72e Algemene Vergadering van de VN (AVVN) in New York, minister Koenders van Buitenlandse Zaken van 17 tot en met 23 september en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 17 tot en met 22 september.
Lees verder

Resultaten ontwikkelingssamenwerking in beeld
Moderne anticonceptie voor 1,8 miljoen vrouwen. En 200.000 banen gecreëerd of behouden in lokale ondernemingen. Het zijn slechts twee voorbeelden van wat er met Nederlands ontwikkelingsgeld is bereikt in 2016. Een overzicht van alle resultaten is te vinden op de nieuwe website: www.osresultaten.nl 'Het gaat uiteindelijk om twee dingen: Het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden en aan de Nederlandse belastingbetaler laten zien dat zijn geld effectief wordt besteed', aldus minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
Lees verder

Minister Koenders en Johnny de Mol vragen in New York samen aandacht voor vluchtelingen
Johnny de Mol kijkt deze week mee achter de schermen van de wereldpolitiek. Op uitnodiging van minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken is de presentator en acteur enkele dagen op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Daar zijn staatshoofden en ministers bijeen voor de opening van de Algemene Vergadering.
Lees verder