Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

zaterdag 16 september 2017

Verbod op plastic zakken

Verzbod op plastic zakken
Kenia heeft het gebruik van plastic tasjes (ongeachte kleur, dikte, grootte, gebruiksdoel) m.i.v. 28 augustus 2017 in de ban gedaan. De NEMA (National Environment Management Authority) is verantwoordelijk voor de handhaving van deze nieuwe wet, en mag als enige boetes opleggen bij het overtreden ervan. Er is al sprake van een overtreding indien men betrapt wordt met een plastic tasje in de auto. Na een eerste waarschuwing kan bij een tweede overtreding een fikse boete of een gevangenisstraf...
Lees verder

Consulair Spreekuur in Siem Reap, Cambodja (eerste of tweede week van november 2017)
De Nederlandse ambassade te Bangkok is voornemens  in de eerste of tweede week van november 2017 een consulair spreekuur te organiseren in Siem Reap waar Nederlanders een paspoort kunnen aanvragen of verlengen.
Lees verder

Aanvragen Nederlands reisdocument in Heraklion en Thessaloniki
Lees verder

Orkanen in Caribisch gebied en Florida
Woensdag 6 september trok orkaan Irma over het Caribische deel van ons koninkrijk. De orkaan trekt op dit moment richting Cuba, de Dominicaanse Republiek en Florida. Heeft u een vakantie gepland naar een land in de regio of bevindt u zich in het gebied waar orkaan Irma nog gaat komen? Houdt u dan de reisadviezen goed in de gaten en schrijft u zich in voor de BZ informatieservice. Nederlanders in het getroffen gebied wordt aangeraden altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te...
Lees verder

Ambassade Boedapest gesloten
De Nederlandse Ambassade in Boedapest is morgen, op 8 september gesloten i.v.m. heidag.
Lees verder

Consulaat Miami vanwege orkaan gesloten
In verband met de komst van orkaan Irma in Florida is het consulaat-generaal van donderdag 7 september tot en met maandag 11 september gesloten voor het publiek. Het contactcentrum van Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag bereikbaar via +31 247 247 247. Afhankelijk van de situatie heropent het consulaat-generaal vanaf dinsdag 12 september.
Lees verder

Herbegrafenis Poolse soldaten
De Poolse luitenant Maciej Socharski en sergeant Henry Sikorski zijn gisteren in Amsterdam met militaire eer begraven. Hun bommenwerper werd op 9 mei 1941 boven het IJsselmeer neergeschoten door de Luftwaffe.
Lees verder

Orkaan Irma
Vragen over de situatie op Sint Maarten, Sint Eustatius of Saba?
Lees verder