Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 9 oktober 2017

Frankrijk: Een trainingscentrum in Saint-Honoré-les-Bains voor buitenlanders

Een trainingscentrum in Saint-Honoré-les-Bains voor buitenlanders
Een onderneming starten in Frankrijk is niet zo eenvoudig voor een buitenlander. Je moet de taal spreken, je moet weten hoe je een relatie aangaat. Lonneke Grobben en Maarten Stroes bieden een training aan met Franse les en coaching in 'Le centre de formation à l'installation professionnelle en France (CFIPF)'. Het idee? Eind 2010 verliet […] Het bericht Een trainingscentrum in Saint-Honoré-les-Bains voor buitenlanders verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Janus, de patroon van de Arroux
Vanuit de stad zie je op een afstand in het dal van de Arroux, in de wijk La Genetoye, een imposant en alleenstaand gebouw, genaamd de tempel van Janus. Hij kijkt over Autun en beschermt de toegang tot de stad, het legendarische zusje van Rome. Deze grote toren werd eerst de toren van de Genetoye […] Het bericht Janus, de patroon van de Arroux verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder

Het mysterie van de 112 sarcofagen
In Quarré-les-Tombes, een dorp in de Morvan, ligt een legende rondom de kerk. Een verhaal met een relatie naar St. Georges (christelijke martelaar uit de IVde eeuw). De kalksteenkisten die uit de Merovingische periode (5de-8de eeuw) dateren, werden in de 7de eeuw in Quarré-les-Tombes geplaatst. Maar waar komen ze vandaan? Dit raadsel houdt de inwoners […] Het bericht Het mysterie van de 112 sarcofagen verscheen eerst op Bourgondische Zaken.
Lees verder