Een leuk verhaal, nieuws of activiteit? Mail het naar redactie at denederlandsevereniging .nl

maandag 2 oktober 2017

Nationale Feestdagen Oktober

Nationale Feestdagen Oktober
Het Consulaat is gesloten op 2 & 5 oktober wegens Nationale Feestdagen.
Lees verder

Interview met de ambassadeur over het Vaticaan, klimaat en impact investment
Ambassadeur Jaime de Bourbon de Parme sprak met Rob de Lange van het Financieel Dagblad over impact investment en de ambities van de paus zoals verwoord in zijn encycliek Laudato si'.   Zie link hieronder voor volledig interview.
Lees verder

"Ik zit hier op Mars": interview ambassadeur over belang religieuze geletterdheid in diplomatie
Op vrijdag 8 september publiceerde de Volkskrant een interview met ambassadeur Jaime de Bourbon de Parme, waarin hij vertelt over het belang van bekendheid met religies voor effectieve diplomatie.   Zie link hieronder voor volledig interview.
Lees verder

Ambassadeur over ontwikkelingssamenwerking: Profielwerkstukprijs Cordaid
"Doemdenken helpt niet. Doe iets!" Jaime de Bourbon de Parme, ambassadeur bij de Heilige Stoel, sprak met Cordaid over de de Cordaid Profielwerkstukprijs.   Zie onderstaande link voor het complete interview.
Lees verder

Stage bij de Nederlandse ambassade te Heilige Stoel, Rome.
De ambassade Heilige Stoel is op zoek naar een stagiaire voor de periode 5 februari 2018 t/m 3 augustus 2018. Werkomgeving De ambassade bij de Heilige Stoel houdt zich bezig met brede sociale, communicatieve en ook politieke beleidsterreinen en vraagstukken. Het werk komt dan ook in veel opzichten overeen met het werk van een missie bij een internationale en multilaterale organisatie. Het is een kleine vertegenwoordiging met 1 uitgezonden medewerker en administratieve ondersteuning. Van de...
Lees verder

"Een uitzonderlijke post": Vaticaanstad als soft power
Jaime de Bourbon de Parme, ambassadeur in het Vaticaan, licht zijn rol als vertegenwoordiger van Nederland bij de Heilige Stoel toe. De relatie tussen Nederland en het Vaticaan erg belangrijk volgens De Bourbon de Parme. 'Er zijn in de wereld ruim 1,3 miljard katholieken, dat is ongeveer evenveel als het aantal Chinezen dat er op de wereld is.' Internationaal speelt het Vaticaan een grote rol.   Luister het volledige interview via onderstaande link.
Lees verder

Israel: EU-Israel Trade Briefing May 2017
The European Union  - Delegation to the State of Israel May 2017 Trade Briefing. Please see the document for latest updated on: Trade & Invsetments Flow Framework for EU Trade Relations with Israel Market Acces & Trade Irritants Settlement Products
Lees verder

Nederlandse paspoortaanvragen Turkije
Ook dit jaar komt een medewerker van de ambassade als extra service met een mobiel aanvraagstation voor Nederlandse paspoortaanvragen naar de Honoraire Consulaten in Gaziantep, Marmaris, Izmir en Antalya.
Lees verder